AcasăȘTIRI EXTERNEPresa liberă din Rusia, desființată! Demisie în bloc la o televiziune -...

Presa liberă din Rusia, desființată! Demisie în bloc la o televiziune – VIDEO

televiziunePresa liberă din Rusia, desființată! Demisie în bloc la o televiziune - VIDEO

Ultimul canal de televiziune independent rămas în Rusia, Dozhd, cunoscut și sub numele de TVRain, s-a închis vineri, după ce a fost supus unei presiuni uriaşe din partea Kremlinului de a acoperi invazia rusă din Ucraina.

Revoltaţi, angajaţii şi-au dat demisia în direct, iar apoi au plecat, pe rând, din platoul de televiziune. Canalul a început apoi să difuzeze secvenţe din baletul „Lacul lebedelor” de Ceaikovski.

Acelaşi spectacol a fost, de altfel, difuzat în buclă la televiziunile sovietice, în august 1991, în timpul loviturii de stat care a dus la îndepărtarea liderului sovietic Mihail Gorbaciov și, ulterior, la destrămarea URSS-ului.

Postul de televiziune Dozhd, restricționat

Postul de televiziune Dozhd a fost restricționat de Rusia pentru că ar fi răspândit deliberat informații false despre invazia Ucrainei de către Moscova, relatează The Guardian.

Au existat pe post, se pare, numeroase informații „intenționate și sistematice” care fac apel la activități extremiste, violență. Natalia Sindeieva, unul dintre fondatorii postului, a declarat „nu războiului” în ultima sa emisiune.

author avatar
Andreea Vlad
320 afisari

3 COMENTARII

  1. Presa libera ?
    Buna gluma, dar sinistra.
    Ati vrut sa scrieti: PRESA VANDUTA CABALEI.
    Asa se va intampla in scurt timp peste tot in lume, si ZOILE de ziaristi vor fi judecati pentru complicitate la crime impotriva umanitatii,
    conform Conventiei de la Geneva si Codului Nuremberg.
    Streangul va asteapta, SCURSURILOR !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger