AcasăȘTIRI EXTERNEPremierul Marii Britanii sfidează legea în direct. Apucături de șmecher cu bolid,...

Premierul Marii Britanii sfidează legea în direct. Apucături de șmecher cu bolid, poliția cercetează cazul – VIDEO

Premierul Marii Britanii sfidează legea în direct. Apucături de șmecher cu bolid, poliția cercetează cazul - VIDEO / Foto: printscreen

Poliția britanică va analiza o înregistrare video în care premierul Rishi Sunak apare fără centură de siguranță pe bancheta din spate a unei mașini joi, „o eroare de judecată” pentru care și-a cerut scuze, a declarat Downing Street.

În această înregistrare video realizată pentru rețelele sale de socializare, șeful guvernului conservator din Marea Britanie vorbește  despre politica sa de reechilibrare teritorială, așezat pe bancheta din spate a unei mașini, fără a purta centura de siguranță, în timpul unei deplasări în Lancashire (nordul Angliei).

Criticat și pentru zboruri scurte cu avionul

„Suntem conștienți de acest caz și îl vom cerceta”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției locale. Nepurtarea centurii de siguranță poate duce la o amendă de până la 500 de lire sterline (571 de euro).

Rishi Sunak „recunoaște pe deplin că a fost o greșeală și își cere scuze”, a declarat Downing Street. „A fost o eroare de judecată”, premierul și-a scos centura „pentru un scurt moment pentru a filma un clip”, „dar recunoaște că a fost o greșeală”, a declarat un purtător de cuvânt. „Premierul crede că toată lumea ar trebui să poarte centura de siguranță”, a adăugat el.

Chiar și înainte de acest incident, Rishi Sunak a fost criticat pentru că a efectuat mai multe zboruri scurte cu avionul, de aproximativ 30 și 40 de minute, după alte zboruri scurte efectuate săptămâna trecută.

Un „obicei care costă foarte scump mediul și contribuabilii”, a declarat Angela Rayner, numărul doi în opoziție din partea Partidului Laburist. O alegere dictată de chestiuni de eficiență și de cea mai bună utilizare a „timpului” premierului, s-a apărat purtătorul său de cuvânt, notează Le Figaro.

Pe vremea când era ministrul de Finanțe al lui Boris Johnson, Rishi Sunak a fost amendat în scandalul „Partygate” pentru că a participat la o petrecere cu ocazia zilei de naștere a premierului, încălcând regulile anti-Covid-19.

 

author avatar
Tudor Borcea