AcasăȘTIRI EXTERNEPremierul britanic, dur la adresa lui Trump. ”Cred că a fost complet...

Premierul britanic, dur la adresa lui Trump. ”Cred că a fost complet greșit” – VIDEO

Premierul britanic, dur la adresa lui Trump. ”Cred că a fost complet greșit” - VIDEO

Boris Johnson a reacționat din nou, de această dată într-o conferință de presă, pe tema violențelor din capitala americană.

Premierul britanic a criticat atitudinea lui Donald Trump de după pierderea alegerilor din noiembrie acest an, dar mai ales de miercuri, când au avut loc incidentele violente de la Capitoliu, episoade care au ținut o lume întreagă cu ochii pe situația de la Washington, capitala federală a Statelor Unite.

”După cum spuneți, în măsura în care a încurajat oamenii să asalteze Capitoliul și în măsura în care președintele a pus în mod constant la îndoială rezultatul unor alegeri libere și corecte, cred că a fost complet greșit”, a precizat premierul britanic, răspunzând unei întrebări venite din partea corespondentului BBC.

”Cred că ceea ce a spus președintele Trump despre asta a fost complet greșit și condamn fără rezerve încurajarea oamenilor să se comporte în modul rușinos în care au făcut-o la Capitoliu”, a completat șeful Executivului de la Londra.

Patru oameni au murit

Totodată, Boris Johnson a salutat confirmarea lui Joe Biden în calitate de președinte ales al Statelor Unite, în condițiile în care joi Congresul a validat victoria democratului la scrutinul din noiembrie anul trecut.

Incidentele violente de miercuri au avut loc în contextul în care Congresul american se reunise în ședință pentru a valida rezultatele alegerilor prezidențiale. Mai mulți susținători ai lui Trump au atacat clădirea Capitoliului.

Episoadele greu de imaginat s-au soldat cu patru decese. Cel puțin 14 polițiști au fost răniți. Și, din câte anunțase presa de dincolo de Ocean, s-au focut peste 50 de arestări. DETALII AICI.