AcasăȘTIRI EXTERNEBoris Johnson își pune în cap tot Regatul Unit! Marea Britanie, lockdown...

Boris Johnson își pune în cap tot Regatul Unit! Marea Britanie, lockdown total până la jumătatea lui februarie! – VIDEO

Premierul britanic a anunțat un nou lockdown! (sursa foto: Boris Johnson/Facebook)

În încercarea de a lupta cât mai eficient contra răspândirii noii tulpini a coronavirusului, descoperită în Marea Britanie, dar și pe fondul înregistrării unui nou record de infectări zilnice 58.784 de cazuri raportate luni, premierul Boris Johnson a anunțat că Anglia intră în lockdown.

”Cu aproape toată țara aflată deja sub restricții dure, este clar că trebuie să facem mai mult, împreună, pentru a aduce această nouă tulpină sub control, în timp ce vaccinăm. În Anglia vom intra așadar în carantină națională (…). Acest lucru înseamnă că Guvernul vă spune din nou să stați acasă”, a anunțat Boris Johnson, luni seară, într-o declarație de presă.

În ce condiții ai voie să ieși din casă

Șeful Guvernului de la Londra a explicat, însă, că oamenii își pot părăsi domiciliul pentru câteva situații permise de lege, cum ar fi să își facă o serie de cumpărături esențiale, să facă sport, dar și pentru a munci, dacă nu pot lucra de acasă.

Premierul britanic a precizat, totodată, că activitățile din școlile primare, gimnaziale, precum și colegiile din Anglia se vor face la distanță. Excepție fac, însă, copiii ai căror părinți lucrează în domenii-cheie, semn că aceștia vor putea veni la clase.

228 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger