AcasăȘTIRI EXTERNEPremierul Boris Johnson, reacție la evenimentele „înspăimântătoare” din Ucraina: Putin „a ales...

Premierul Boris Johnson, reacție la evenimentele „înspăimântătoare” din Ucraina: Putin „a ales calea vărsării de sânge”

Premierul Boris Johnson, reacție la evenimentele „înspăimântătoare” din Ucraina: Putin „a ales calea vărsării de sânge” (foto: b1.ro)

Continuă să apară reacții la nivel internațional la situația tensionată din Ucraina, după atacul Rusiei.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a transmis un mesaj, joi, prin intermediul căruia se declară „îngrozit” de „evenimentele înspăimântătoare din Ucraina”. Prim-ministrul britanic anunță, pe Twitter, că a discutat cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, despre „următorii pași”.

„Preşedintele Putin a ales o cale a vărsării de sânge şi a distrugerii prin lansarea acestui atac neprovocat asupra Ucrainei”, a scris Johnson pe Twitter, adăugând că Marea Britanie și aliații săi „vor răspunde în mod hotărât”.

Ministrul britanic de Externe: Suntem alături de Ucraina

Și ministrul britanic de Externe, Liz Truss, a anunțat, pe aceeași rețea de socializare, o reacție la cele mai recente evenimente din Ucraina. „Condamn ferm acest atac înspăimântător şi neprovocat pe care l-a lansat Putin asupra poporului ucrainean. Suntem alături de Ucraina şi vom lucra cu partenerii noştri internaţionali pentru a răspunde la acest act teribil de agresiune”, a transmis șefa diplomației britanice pe Twitter.

Și de la București au fost transmise reacții pe marginea situației din Ucraina. De la Guvern s-a transmis, într-un comunicat de presă, că premierul Nicolae Ciucă „condamnă cu hotărâre invadarea de către Federația Rusă a teritoriului Ucrainei, care reprezintă un act ilegal de agresiune, contrar principiilor dreptului internațional, consacrate de Carta ONU, Actul Final de la Helsinki, Carta de la Paris pentru o Nouă Europă, Carta Securității Europene și celelalte documente care definesc actuala arhitectură europeană de securitate”.

Și s-a anunțat că, „în numele Guvernului României”, premierul Ciucă „exprimă solidaritatea cu Guvernul Ucrainei și reiterează susținerea pentru suveranitatea și integritatea teritorială ale statului vecin”.

author avatar
Andrei Coman
140 afisari

3 COMENTARII

  1. & globali, ?
    Globali au fost și Bercea Mondialu și Nelson Mondialu, alți Mondiali, însă nu ca ăștia și „războinici”, ?

  2. Noi nu ne prea speriem ca am fost invadati de Rusia in 23 august 1944, dar suntem in viitor caci Rusia gandeste ca in 23 August 1939.
    Asta sperie Anglia, asta sperie si mai tare occidentul.
    Mamona fiul de sange a lui Satan foloseste metode clasice de teroare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Se răzbună vremea. Atenţionare meteorologică pentru Bucureşti! Cod galben de ploi şi vijelii. Zonele vizate

Meteorologii au emis duminică, 12 mai, o atenționare Cod galben de ploi, vijelii și grindină. Specialiştii de la ANM susţin că atenționarea vizează mai...

Cum vrea PSD să adune voturi de la fanii lui Florin Piersic. Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila, în vizită, la spital!

PSD-iştii Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila au mers în vizită la Florin Piersic (88 ani), internat la Spitalul Foişor din București. Şi au avut...
proger