AcasăȘTIRI EXTERNEPremieră. Uniunea Europeană examinează vaccinul chinezesc Sinovac

Premieră. Uniunea Europeană examinează vaccinul chinezesc Sinovac

Premieră. Uniunea Europeană examinează vaccinul chinezesc Sinovac

Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) a deschis o „rolling review” (revizuire continuă) pe baza rezultatelor provizorii ale studiilor de laborator și testelor clinice.

Datele acestui vaccin chinezesc împotriva Covid-19 vor fi evaluate pe măsură ce vor deveni disponibile în cadrul unei aprobări de urgență, a declarat, marți, EMA.

Această revizuire va continua până când agenția consideră că are suficiente informații pentru ca producătorul, Sinovac Biotech, să depună o cerere formală de introducere pe piața UE. Vaccinul Sinovac a prezentat rate de eficacitate între 50% și 90% în diferite studii din țări diferite și este autorizat la acest moment în China, Indonezia Brazilia și Turcia.

Patru vaccinuri, deja omologate în UE

Până în prezent, agenția europeană cu sediul în Amsterdam a validat patru vaccinuri împotriva noului coronavirus pentru utilizare în UE: Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca și Johnson & Johnson. Vaccinul Sinovac este a patra revizuire continuă în curs, împreună cu vaccinurile de la Novavax și CureVac, precum și vaccinul rusesc Sputnik V.

Pe de altă parte, Organizația Mondială a Sănătății urmează să decidă săptămâna aceasta dacă va aproba două vaccinuri chinezești, Sinopharm și Sinovac, pentru utilizare de urgență împotriva Covid-19.

O astfel de aprobare ar marca prima dată când unui vaccin chinez i se va acorda locul pe așa-numita listă de utilizare de urgență a OMS și ar declanșa o lansare mai largă a vaccinurilor chinezești care sunt deja utilizate în alte țări decât în afara Chinei.

 

author avatar
Tudor Borcea
106 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger