AcasăȘTIRI EXTERNEPremieră: țara unde 100% din populație a primit cel puțin o doză...

Premieră: țara unde 100% din populație a primit cel puțin o doză de vaccin

Premieră: țara unde 100% din populație a primit cel puțin o doză de vaccin

În Emiratele Arabe Unite, unde vaccinarea împotriva coronavirusului este deschisă pentru cei cu vârsta de peste trei ani, „100% din populație a primit o injecție”, cel puțin. O premieră în lume, potrivit Dubai-ului.

Întreaga populație a din Emirate eligibilă pentru vaccinare împotriva Covid-19 a primit cel puțin o doză de vaccin, o premieră în lume, potrivit Ministerului Sănătății din această țară din Golf.

741.000 de cazuri de contaminare

Au fost administrate în total aproape 22 de milioane de doze, 100% din populație primind o doză de vaccin și 90,18% fiind complet vaccinată, a adăugat ministerul.

În această țară cu aproximativ 10 milioane de locuitori, dintre care marea majoritate sunt muncitori imigranți, populația poate fi vaccinată de la vârsta de trei ani.

Acest anunț vine în timp ce noua variantă a Covid-19, Omicron, și considerate de mare risc de OMS, a fost inițial detectată în Africa de Sud.

Ca răspuns, multe țări din întreaga lume, inclusiv Emiratele, și-au închis granițele pentru călătorii din țările din sudul Africii.

Potrivit statisticilor oficiale, țara a înregistrat peste 741.000 de cazuri de contaminare cu Covid-19, inclusiv 2.145 de decese.

 

author avatar
Tudor Borcea
554 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger