AcasăȘTIRI EXTERNEPremieră mondială în SUA. Un om a primit o inimă de porc

Premieră mondială în SUA. Un om a primit o inimă de porc

Premieră mondială în SUA. Un om a primit o inimă de porc

Chirurgii americani au transplantat cu succes o inimă a unui porc modificat genetic la un pacient, o premieră mondială, a anunțat luni Școala de Medicină a Universității din Maryland. Această operațiune ar putea fi soluția la deficitul de donatori de organe.

Un american de 57 de ani, bolnav de inimă în stadiu terminal, a primit transplantul. El este acum atent monitorizat de medici pentru a se asigura că noul organ funcționează corect.

110.000 de americani așteaptă un transplant

Intervenția este una dintre primele care demonstrează fezabilitatea unui transplant de inimă de la porc la om, o realizare posibilă datorită noilor instrumente pentru editarea genelor.

Pentru a proceda la această intervenție, școala de medicină a obținut, pe 31 decembrie, o autorizație de urgență de la Autoritatea Federală pentru Sănătate (FDA) din SUA, fiind vorba de ultima soluție pentru pacient, David Bennett. Fusese declarat neeligibil pentru a primi un transplant uman.

Porcul, de la care provine inima transplantată, a fost modificat genetic pentru a nu mai produce un anumit tip de zahăr care este prezent în mod normal în toate celulele porcilor și care provoacă respingerea imediată a organului.

Modificarea genetică a fost făcută de compania Revivicor, care a furnizat și un rinichi de porc pe care chirurgii îl conectaseră cu succes la vasele de sânge ale unui pacient cu moarte cerebrală, în orașul New York, în octombrie, scrie AFP.

„Acesta este o descoperire chirurgicală majoră și una care ne aduce cu un pas mai aproape de o soluție la deficitul de organe”, a declarat chirurgul șef Bartley Griffith într-un comunicat. „Procedăm cu prudență, dar suntem, de asemenea, optimiști că această operațiune inedită va oferi o nouă opțiune importantă pentru pacienți, în viitor”.

Potrivit site-ului organdonor.gov, aproximativ 110.000 de oameni din SUA așteaptă un transplant de organe. Peste 6.000 de pacienți mor în fiecare an din lipsa donării de organe.

author avatar
Tudor Borcea
188 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cu ocazia asta practicată la scara mondiala omenirea sa meargă spre bine . O ființă care se sacrifica pentru niște gunoaie numiți oameni

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger