AcasăȘTIRI EXTERNEPutin scoate artileria grea: rachete balistice intercontinentale pe străzile Moscovei! VIDEO de...

Putin scoate artileria grea: rachete balistice intercontinentale pe străzile Moscovei! VIDEO de la pregătirile paradei de Ziua Victoriei

Putin scoate artileria grea: rachete balistice intercontinentale pe străzile Moscovei! VIDEO de la pregătirile paradei de Ziua VictorieiPutin scoate artileria grea: rachete balistice intercontinentale pe străzile Moscovei! VIDEO de la pregătirile paradei de Ziua Victoriei / Sursa FOTO: Twitter.com

La Moscova se fac ultimele pregătiri pentru parada de Ziua Victoriei, care va avea loc pe 9 mai. Evenimentul de anul acesta va fi complet diferit, în contextul conflictului militar din Ucraina.

Concret, de la parada de Ziua Victoriei lipsesc multe vehicule militare, cu care Rusia obișnuia să se laude în anii trecuți.

O paradă la nivel redus?!

Parada militară din Piața Roșie, care sărbătorește înfrângerea Germaniei naziste în cel de-Al Doilea Război Mondial, va fi redusă cu 35% anul acesta, potrivit Washington Times. Motivele nu sunt cunoscute, dar americanii speculează că de vină ar fi pierderile suferite de ruși în războiul din Ucraina.

Chiar și așa, însă, Kremlinul are cu ce se lăuda. Iar ca în fiecare an, tehnica de luptă cea mai avansată pe care o are Federația Rusă a fost scoasă pentru repetiții pe străzile din Moscova. Militarii ruși au defilat în Piața Roșie cu tancuri, obuziere, vehicule blindate și de alte tipuri, toate decorate cu steagul sovietic.

Vedetele au fost, însă, rachetele balistice intercontinentale, armele cele mai temute din arsenalul Armatei Roșii.

La paradă vor fi doar trei elicoptere Ka-52 și Mi-28 – comparativ cu cinci în 2020 și 2021. Nu vor fi prezente deloc avioanele Su-30 sau Su-34. În schimb vor zbura deasupra Moscovei modele mai vechi Sukhoi și MiG, precum și o formație de aeronave Tu-22M din era sovietică.

Fără lideri străini invitați

Marea noutate în ceea ce privește parada care va avea loc anul acesta în capitala rusă este că niciun lider străin nu va fi prezent, Kremlinul alegând să nu invite pe nimeni în condițiile în care probabil s-ar fi confruntat cu un boicot masiv.

Nici măcar președintele bielorus Alexandr Lukașenko, un aliat apropiat al președintelui Vladimir Putin, nu a fost invitat.

author avatar
Andrei Ștefan
411 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger