AcasăȘTIRI EXTERNEPOTOP la Madrid! A plouat în câteva ore mai mult decât în...

POTOP la Madrid! A plouat în câteva ore mai mult decât în câteva luni. Oamenii, ţinuţi în case! (VIDEO)

Un adevărat potop s-a abătut asupra Spaniei, după ce ploile torenţiale au căzut necontenit, ore întregi. În multe zone a plouat în câteva ore mai mult decât în câteva luni.

Între acestea se numără şi Madridul.

Cum au acţionat autorităţile?

Autorităţile au închis toate instituţiile publice, parcurile şi tunelurile şi i-au avertizat pe oameni să rămână în case. Şi zborurile au fost afectate de vremea rea. Mai multe curse au fost amânate sau chiar anulate.

Agenţia naţională de meteorologie AEMET a emis o alertă roşie maximă, ceea ce înseamnă un posibil pericol extrem, pentru duminică în regiunea Madrid, provincia Toledo şi oraşul Cadiz. Agenţia a precizat că în Madrid s-ar putea înregistra până la 120 de litri de ploaie pe metru pătrat în 12 ore.

Oamenii, sfătuiţi să rămâne în case

Nori negri de furtună se adunau deasupra Madridului în prima parte a după-amiezii de duminică, dar mulţi oameni erau afară ca de obicei.

„Cred că (alerta roşie) este o idee bună”, a declarat Manuel Loro, în vârstă de 42 de ani, un locuitor din Madrid.

„Cel mai bun lucru pe care îl puteţi face este să nu vă folosiţi maşina. Va fi cel mai intens la ora şase, aşa că vom merge acasă mai devreme”, au sfătuit administratorii drumurilor.

LaLiga a amânat un meci dintre Atletico Madrid şi Sevilla din cauza alertei.

author avatar
Andrei Ștefan