AcasăȘTIRI EXTERNEPotop în țara temperaturilor de foc. Vremea a luat-o razna - VIDEO

Potop în țara temperaturilor de foc. Vremea a luat-o razna – VIDEO

Potop în țara temperaturilor de foc. Vremea a luat-o razna - VIDEO

La fel ca și alte regiuni din Golf, Qatar a fost lovit de ploi abundente joi, provocând inundații majore într-o țară neobișnuită cu acest tip de calamitate.

Furtunile și ploile torențiale sunt rare pentru o lună iulie în Qatar. Începând de joi dimineață, ploi și tunete au început să cadă în multe părți din Qatar. Orașul Doha a fost afectat în mod deosebit, fiind realizate videoclipuri impresionante de către locuitori.

Precipitații record

Șeful departamentului de prognoză și analiză al departamentului meteorologic al QCAA, Mohammed Ali al-Kubaisi, a declarat joi, în declarații raportate de Al Jazeera, că Doha a înregistrat aproximativ 38 mm de precipitații  la ora locală 10:00 și 29,8 mm în Al-Wakrah, potrivit Qatar News Agency (QNA).

 

Autoritatea Aviației Civile din Qatar (QCAA) a dat asigurări că episodul meteo va dura până la sfârșitul săptămânii în cea mai mare parte a țării, cu risc de ploi dispersate, care s-ar putea transforma uneori și în furtuni, în zonele de coastă și la mare, scrie CNews.

Inundații și în Emirate și Iran

Începând de miercuri, Emiratele Arabe Unite au fost afectate de ploi abundente și inundații, după cum se poate vedea în videoclipul postat pe Twitter care arată inundarea văii Wadi Ghalilah.

Unele persoane au rămas blocate în casele lor din orașele Sharjah și Fujalrah, înainte de a fi salvate de apărarea civilă.

Sâmbătă, Iran a raportat 22 de morți și o persoană dispărută în legătură cu inundațiile fulgerătoare care au avut loc în țară săptămâna trecută.

author avatar
Tudor Borcea