AcasăȘTIRI EXTERNEPoseidon și Zircon, noile amenințări planetare ale lui Putin

Poseidon și Zircon, noile amenințări planetare ale lui Putin

Marina militară rusă va fi dotată cu arme nucleare hipersonice şi cu drone submarine nucleare, a anunțat președintele Vladimir Putin.

Un arsenal care se află în faza finală de testare, potrivit Ministerului Apărării, ce cuprinde  drona nucleară subacvatică Poseidon, concepută pentru a fi transportată de submarine şi rachetă de croazieră hipersonică Zircon, care poate fi desfăşurată pe nave de suprafaţă. Prezent la Sankt-Petersburg cu ocazia tradiționalei defilări anuale de Ziua Marinei, liderul de la Kremlin a urmărit prezentarea celor mai avansate nave, submarine nucleare şi aparate din aviaţia navală ale Rusiei. O demonostrație de forță la care au participat 46 de ambarcaţiuni, 42 de avioane şi peste 4.000 de militari.

„Desfăşurarea generalizată a tehnologiilor digitale avansate care nu au egal în lume, inclusiv sisteme de atac hipersonice şi drone submarine vor conferi flotei avantaje unice şi îi vor creşte capacităţile de luptă”, a spus Putin. Președintele rus nu a precizat când va intra în funcțiune noua generație de arme, însă a lăsat să se înțeleagă că această zi se apropie, comentează Reuters. Poseidon și Zircon sunt capabile să depăşească de peste cinci ori viteza sunetului – practic imposibil de interceptat. Putin a amenințat anul trecut că va disloca rachete hipersonice pe nave și submarine care ar putea să se ascundă în afara apelor teritoriale ale SUA, dacă Statele Unite vor desfășoara arme nucleare cu rază medie în Europa. Săptămâna trecută, Putin a participat  la lansarea construirii a două nave la şantierul din Kerci, în Crimeea anexată de la Ucraina în 2014, și a promis că va continua ambițiosul program al marinei militare, “astfel încât până în 2027 mai mult de 70% din navele ruse să fie noi „.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
685 afisari

1 COMENTARIU

  1. Interceptarea nu se face pe viteza ci pe traiectorie vs viteza. Acele rachete nu pot folosi focos nuclear caci cum am spus ca sa fie de temut trebuie sa atace de aproape deci se prajesc si ele. Apoi cine isi asuma lovituri fara sa primeasca? Mai bun mi se pare faptul ca Romania a descoperit cel mai puternic fascicol de lasar din lume si Particula lui Dumnezeu. Asta inseamna ca poti sa apari si sa dispari pe cineva. Sau poti topi orice racheta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger