AcasăȘTIRI EXTERNEPorumbelul păcii de la Kremlin. Putin pune condiții negocierilor pentru Ucraina

Porumbelul păcii de la Kremlin. Putin pune condiții negocierilor pentru Ucraina

Porumbelul păcii de la Kremlin. Putin pune condiții negocierilor pentru Ucraina/ Foto: Facebook

Kremlinul a declarat, duminică, că trebuie îndeplinite unele dintre condițiile stabilite în acordurile de pace de la Minsk asupra estului Ucrainei, înainte ca o nouă rundă de negocieri de pace să poată avea loc, au raportat agențiile de presă rusești.

Consilierii politici lucrează la o eventuală rundă de astfel de discuții în așa-numitul format Normandia, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, la un post public de televiziune.

Agenţiile de presă ruse nu au oferit imediat mai multe detalii, scrie Reuters. Formatul Normandia îi reunește pe liderii Ucrainei, Rusiei, Germaniei și Franței pentru a ajuta la încetarea conflictului din estul Ucrainei între forțele Kievului și separatiștii pro-ruși.

Londra și Washington: Rusia trebuie să dezamorseze situația din Ucraina

Pe de altă parte, Marea Britanie și SUA afirmă că Rusia trebuie să dezamorseze situația din Ucraina.

Marea Britanie și Statele Unite s-au „se opun ferm” campaniei Rusiei de destabilizare a Ucrainei și au solicitat Moscovei să dezamorseze situația, a declarat, duminică, ministrul britanic de Externe, Dominic Raab.

„Secretarul de Stat Antony Blinken şi cu mine am căzut de acord că Rusia trebuie să detensioneze imediat situaţia şi să-şi respecte angajamentele internaţionale pe care le-a semnat la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa”, a scris Dominic Raab într-o postare pe Twitter.

Ucraina îi acuză pe separatiștii prorusi că sunt la originea încălcărilor încetării focului observate în ultimele săptămâni. Și Ucraina are sprijinul Statelor Unite, Uniunii Europene și NATO.

Pe de altă parte, la Moscova este evidențiată responsabilitatea Kievului, „ale cărei provocări au vizat recent agravarea deliberată a situației de pe linia de contact”. Conflictul din estul Ucrainei s-a soldat până acum cu peste 13.000 de morți.

 

author avatar
Tudor Borcea
572 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bă Borcea, vz mă că ăsta e Putin I, ăla adevaratul, nu cel de acum..Putin a II-lea..Orice politist de frontiera care știe sa priveasca o foto de fizionomie umana poate spune ca sînt 2 pers. diferite!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger