AcasăȘTIRI EXTERNEPopulaţia din Shanghai, tot mai greu de ţinut în frâu. Autorităţile: ”Strângeți...

Populaţia din Shanghai, tot mai greu de ţinut în frâu. Autorităţile: ”Strângeți din dinți”

Situația este tot mai alarmantă în Shanghai, unde autoritățile din China au impus măsuri draconice în ultimele săptămâni. Din cauza restricțiilor dure, locuitorii au ajuns să recurgă la gesturi necugetate.

Cel mai populat oraș al Chinei se află în lockdown de câteva săptămâni. Aproximativ 25 de milioane de locuitori sunt obligați să stea în case, din cauza măsurilor folosite pentru a stopa răspândirea virusului Sars-CoV-2.

Pacienţii morţi, vârsta medie 88 ani

Orașul, care se luptă cu cea mai mare epidemie de coronavirus din China de până acum, a raportat vineri 12 noi decese cauzate de COVID-19, față de 11 cu o zi înainte.

Pacienții care au murit aveau o vârstă medie de 88 de ani, a precizat guvernul din Shanghai. Toți aveau probleme de sănătate și niciunul nu fusese vaccinat.

„Cu cât perioada devine mai critică, cu atât mai mult trebuie să strângem din dinți și să ne concentrăm forțele”, a declarat primarul din Shanghai, Gong Zheng, citat pe canalul oficial WeChat al guvernului din Shanghai, vineri seara târziu.

Vecinii se pârăsc între ei

Majoritatea locuitorilor trăiesc în blocuri cu apartamente. Chiar dacă au ajuns să depindă unul de altul pentru schimburi de bunuri și achiziții comune, există și momente pline de frustrare unde caracterul hâd își face apariția.

Deseori oamenii se manifestă pe grupurile de mesagerie WeChat, scrie Reuters. Într-unul dintre aceste schimburi de mesaje, un conflict a izbucnit când o femeie care a fost dusă la un centru de carantinare unde a fost testată negativ. Acesta și-a acuzat vecinul că a denunțat-o autorităților.

author avatar
Andrei Ștefan