AcasăȘTIRI EXTERNEPoporul maghiar RESPINGE Uniunea Europeană! Sondajul care îi dă dreptate lui Viktor...

Poporul maghiar RESPINGE Uniunea Europeană! Sondajul care îi dă dreptate lui Viktor Orban

Viktor Orban, "copilul" teribil al Uniunii Europene. Se ceartă din nou Bruxelles-ul!

Conform celui mai recent sondaj din Ungaria, maghiarii au încredere în politica lui Viktor Orban şi resping strategiile Uniunii Europene.

Astfel, 83% din unguri consideră că actualele şi preconizatele sancţiuni ale UE impuse Rusiei vor cauza un grav regres economic în Europa.

Maghiarii nu sunt de acord cu sancţiunile

Din sondaj a rezultat că în Ungaria este respinsă în mod semnificativ politica Bruxelles-ului privind sancţiunile: 68% din cetăţenii Ungariei au o părere negativă faţă de politica Uniunii Europene privind sancţiunile impuse Rusiei şi numai 25% au o opinie pozitivă.

Totodată, 79% din respondenţi consideră că actualele, respectiv viitoarele sancţiuni vor avea un rol determinant în privinţa preţurilor carburanţilor şi energiei, precum şi în privinţa creşterii inflaţiei.

Problema lui Orban? Tinerii n-au încredere în el

Potrivit unui alt sondaj, totuşi, majoritatea relativă a tinerilor din Ungaria nu are încredere în Guvernul Orbán.

Cercetătorii independenţi au reuşit să obţină date mai detaliate doar în acest an, astfel că au ieşit la lumină următoarele aspecte: 32% dintre tineri mai degrabă nu au încredere şi 17% nu au deloc încredere în Guvernul Orbán, iar 35% au răspuns că mai degrabă au încredere, şi 10% au încredere absolută în Executiv. Alţi 5% nu au putut răspunde cu un Da sau cu un Nu ferm.

48% din respondenţi au susţinut că în ultimii zece ani nivelul de trai al oamenilor s-a înrăutăţit, 38% au spus că nu s-a schimbat şi doar 14% simt o îmbunătăţire.

54% dintre tineri cred că starea de spirit a oamenilor s-a înrăutățit şi doar 11% cred că s-a îmbunătăţit. În schimb, s-a consolidat identitatea naţională: 54% dintre intervievaţi sunt absolut mândri că sunt maghiari. În ceea ce priveşte identitatea politică se poate observa o schimbare interesantă: 35% s-au declarat mai degrabă de stânga, 30% de dreapta, iar procentul celor care s-au plasat la mijloc este tot de 35%.

author avatar
Andrei Ștefan