AcasăȘTIRI EXTERNEPompeo vrea boicotarea Jocurilor Olimpice de iarnă: „Cea mai bună soluție pentru...

Pompeo vrea boicotarea Jocurilor Olimpice de iarnă: „Cea mai bună soluție pentru a pedepsi la maximum Partidul Comunist chinez”

Mike PompeoPompeo vrea boicotarea Jocurilor Olimpice de iarnă: „Cea mai bună soluție pentru a pedepsi la maximum Partidul Comunist chinez”

Mike Pompeo, un critic puternic al Beijingului, a declarat că administrația Trump a încercat să convingă Comitetul Olimpic Internațional să mute Jocurile Olimpice de iarnă. Fostul secretar american de stat cere, alături de aleșii din Partidul Republican, boicotarea competiției de la Beijing, din 2022, pentru a pedepsi poporul chinez în numele drepturilor omului.

Acesta susține că activitățile „supărătoare” ale Chinei au făcut-o un organizator inadecvat. „JO nu trebuie să aibă loc acolo. Nu putem autoriza sportivii noştri să meargă la Beijing şi să recompensăm Partidul Comunist chinez în timp ce acesta face lucruri nefaste în întreaga lume. Jocurile Olimpice sunt o expresie a libertăţii şi talentului sportiv. Organizarea lor la Beijing este total nepotrivită”, a declarat Mike Pompeo într-un interviu acordat jurnalistului Hugh Hewitt, relatează Agerpres.

Pompeo a mai spus că a lucrat „în ultimele luni pentru a găsi cea mai bună abordare şi pentru a pedepsi la maxim Partidul Comunist chinez. Mulți republicani, inclusiv fostul ambasador al ONU, Nikki Haley, au cerut boicotare JO de iarnă.

Sute de mii de musulmani ținuți în lagăre de reeducare

Solicitările adresate preşedintelui Joe Biden s-au înmulţit în ultima perioadă. Susţinătorii boicotului invocă nerespectarea drepturilor omului de către autorităţile chineze, în special în privinţa modului în care este tratată minoritatea uigurilor musulmani. Organizaţiile pentru drepturile omului acuză China că a internat forţat în lagăre de muncă din regiunea autonomă Xinjiang până la un milion de uiguri.

Succesorul lui Pompeo, Antony Blinken, a fost de acord să evalueze genocidul. Cu toate acestea, administrația președintelui Joe Biden nu și-a exprimat poziția față de Jocurile Olimpice de iarnă, care urmează să se deschidă pe 4 februarie 2022, la doar şase luni de la Jocurile Olimpice de vară de la Tokio, amânate din cauza pandemiei de COVID-19.

China neagă aceste acuzaţii şi cifrele avansate, susţinând că uigurii musulmani sunt duşi în centre de formare profesională destinate să îi ajute să îşi găsească un loc de muncă pentru a-i ţine departe de tentaţia extremismului religios.

Statele Unite a boicotat Jocurilor Olimpice de la Moscova din 1980 din cauza invaziei sovietice din Afganistan, iar patru ani mai târziu, blocul sovietic a boicotat Jocurile Olimpice de vară de la Los Angeles.

author avatar
Andreea Vlad
308 afisari

3 COMENTARII

  1. Pt ca nu au stabilit care a fost punctul de pornire a pandemiei și au scăldat o cu tot felul de supoziții mi bine sa nu mai tina nici un joc olimpic în China cică cu fata democratica!!!!!

    • China o sa va dea în scurt timp la mooie la toți! Amerilocii vor în continuare sa facă legea la alții în țară! Boicotul sportului arată cât de jeguri sunt acești prădători ai planetei. Șantaj în orice forma numai ca să impună. Biden și pompilica ar putea,în schimb, sa returneze Chinei cele câteva zeci de mii de miliarde de dolari datorie externă. How about that, assHOLES?!

  2. China nu poate fi pedepsita ca un copil cu fata la perete ca se joaca.
    China trebuie pedepsita exemplar in fata tribunalului de la Haga pt morbiditatea ce a dat-o lumii. Are bani sa plateasca despăgubiri la toate tarile.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger