AcasăȘTIRI EXTERNEPolonia vrea război NATO-Rusia! Un oficial polonez trimite o undă de șoc

Polonia vrea război NATO-Rusia! Un oficial polonez trimite o undă de șoc

natoPolonia vrea război NATO-Rusia! Un oficial polonez trimite o undă de șoc

Polonia se simte amenințată după atacurile rusești de la granița țării. Oficialii se tem că Rusia ar putea lovi dincolo de graniţa cu Ucraina, de aceea este importantă o misiune internaţională de menţinere a păcii cu capacitate militară ar trebui trimisă în Ucraina, a sugerat vicepremierul Poloniei, Jaroslaw Kaczynski, marţi seară, la Kiev, după întâlnirea cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, transmite BBC.

Jaroslaw Kaczynski a făcut aceste remarci după ce el și premierii Cehiei, Poloniei și Sloveniei au sosit la Kiev. „Cred că este necesar să avem o misiune de pace – NATO, eventual o structură internaţională mai largă – dar o misiune care să se poată apăra, care va opera pe teritoriul ucrainean”, a declarat Jaroslaw Kaczynski.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a exclus o misiune militară NATO în Ucraina. „Sunt de acord cu preşedintele american Joe Biden, cu preşedintele Franţei Emmanuel Macron şi cu ceilalţi aliaţi că nu trebuie să existe un conflict armat între NATO şi Rusia. Nimeni nu îşi poate dori asta”, a spus cancelarul Scholz.

Intrarea NATO în conflictul din Ucraina ar putea declanșa al Treilea Război Mondial

Conflictul militar se apropie periculos de mult de granița NATO, dar nimeni nu își dorește să intre în război cu Rusia. Un conflict direct între NATO şi Rusia înseamnă al III-lea Război Mondial, ceva ce trebuie evitat, sunt de părere liderii occidentali, printre care președintele american Joe Biden dar și liderii francez și german.

Unii membri ai Congresului SUA au cerut Alianţei-Nord-Atlantice, pe fondul insistenţelor preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, să instituie zonă de interdicţie aeriană în Ucraina. Casa Albă şi NATO au respins solicitările, deoarece acest lucru ar genera confruntări directe cu aviaţia militară rusă.

Nu vom înfiinţa zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei. Asta ar însemna o confruntare militară directă cu Rusia, cu avioane de luptă ruseşti”, a punct cancelarul german Olaf Scholz.

Reuniune extraordinară a miniştrilor Apărării din statele NATO

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, participă, miercuri, la reuniunea extraordinară a miniştrilor Apărării din statele membre ale NATO, care se va desfăşura la Cartierul General al Alianţei de la Bruxelles.

Evenimentul se desfăşoară sub coordonarea secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, pe fondul războiului declanşat de Rusia în Ucraina şi reprezintă un reper important în planul pregătirii deciziilor pe palierul adaptării Alianţei la actualul context de securitate, în perspectiva Summitului de la Madrid din 29 – 30 iunie, potrivit unui comunicat al MApN.

Agenda reuniunii se concentrează pe două mari teme. Prima sesiune va fi dedicată situaţiei de securitate din Ucraina şi implicaţiilor acestui conflict asupra NATO şi a partenerilor din vecinătate şi îi va avea ca invitaţi pe miniştrii Apărării din Suedia, Finlanda, Georgia şi Ucraina. Va participa Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell.

A doua sesiune, în format aliat, prevede dezbateri aprofundate referitoare la adaptarea pe termen lung a posturii colective a NATO pentru a răspunde noilor realităţi de securitate de la graniţa Alianţei.

author avatar
Andreea Vlad
2.313 afisari

19 COMENTARII

  1. „Jaroslaw Kaczynski a făcut aceste remarci după ce el și premierii Cehiei, Poloniei și Sloveniei au sosit la Kiev” – Really? If Zelensky was hiding in bunkers out of fear for his life from Russian missiles and if Kiev was such a war zone from alleged indiscriminate airstrikes – as the Western media report wall-to-wall – would these European leaders really venture into the Ukrainian capital? https://geopolitics.co/2022/03/16/beware-the-ides-of-march-russia-defeated-and-putin-assassinated%ef%bf%bc/

  2. Grea diplomatia ! Cand stii ca Rusia nu vrea sa auda de apropierea si mai mult a frontierei NATO, sa vorbesti de misiune de pace NATO este greu de inteles ?! De ce nu misiune de pace sub auspiciile ONU ? O fi NATO organizatie politica, dar in primul rand militara. Daca se vrea pace. Nu neaga nimeni ca Putin nu are toate tiglele pe casa, dar nici sa-l iriti aiurea, cu pretul prelungirii conflictului din Ucraina si a, in primul rand, a prabusirii economiilor la nivel cel putin european.

  3. pai au lovit deja dincolo de granita nato, doar daca nu ati pus botul ca burnita a daramat 2 aeronave la 10 minute de la decolare. sigur poate sa fie si un friendly fire din partea trupelor nato statioante pe teritoriul nostru sau ma rog, al lor, ca acum nu mai e al nostru decat in acte si la impozite.

  4. Romania nu trebuie sa se implice in conflictul dintre Rusia și Ucraina,nu e războiul ei.Romania ,neutra fata de lupta celor două popoare frate

    • avem romani si teritorii pentru care nu am facut nimic timp de 30 de ani in Ucraina, trebuie sa ne implicam daca nu cumva suntem deja implicati cazul mig 21 si iar 330 puma

    • polonia vrea sa-si recupereze teritoriile luate cu japca de rusi si sa-si protejeze cetatenii cum ar trebui sa facem si noi daca am avea cu cine respectiv cu ce

        • nu „de la” ci „de” si da sunt acum la ucrainieni tocmai dee aceea vor sa intre, sa-si protejeze etnicii polonezi si sa-si recupereze teritoriile sub masca ajutorului

  5. Dar parca ONU avea misiuni de mentinere a pacii in zonele de conflict, asa numitele casti albastre. Unde sunt?

  6. Omenirea este plina de DEMENTI, dar asta din Polonia intrece pe toti.! In istoria ei, Polonia a fost „desfintata” ca stat de 3 ori .! Astia vor si a patra oara.!?

  7. O organizatie MILITARA,fie ea si defensiva, vorbeste despre misiuni de …PACE? Ma tem ca se toarna gaz pe foc…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger