AcasăȘTIRI EXTERNEPolonia se ridică împotriva Ucrainei. Camionagii au blocat încă un punct de...

Polonia se ridică împotriva Ucrainei. Camionagii au blocat încă un punct de trecere a frontierei

Camionagii și fermierii polonezi au blocat accesul la Medyka, unul dintre cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei cu Ucraina. Astfel, ei extind un protest care a blocat deja mii de camioane în alte trei puncte de trecere a frontierei.

Nemulțumirea lor e maximă. Camionagiii spun că pierd teren în fața companiilor ucrainene care oferă prețuri mai mici pentru serviciile lor și care transportă mărfuri în interiorul Uniunii Europene, și nu doar între blocul comunitar și Ucraina.

„Nu renunțăm!”

Aș dori să punem capăt acestui protest cât mai curând posibil, pentru că este la fel de împovărător pentru noi ca și pentru toți cei din jurul nostru.

Nu avem nicio intenție de a renunța și vom sta în picioare până când vom obține condițiile noastre”, a declarat Tomasz Borkowski. Acesta conduce puterniciul Comitet pentru protecția transportatorilor și angajatorilor din transporturi.

Camionagii polonezi au blocat deja accesul la alte trei puncte de trecere a frontierei începând cu 6 noiembrie. Informația este confirmată de Reuters.

Oamenii cer ca Uniunea Europeană să reintroducă un sistem de permise pentru camionagii ucraineni care intră în blocul comunitar. Aceeași măsură se dorește și pentru camionagii din UE care merg în Ucraina. Excepțiile ar fi pentru ajutorul umanitar și livrările militare.

Sistemul a fost ridicat după ce Rusia a invadat Ucraina, în 2022.

La Medyka, camionagiii se alătură unui protest organizat de fermierii care cer continuarea sprijinului guvernamental. Fermierii susțin că au nevoie de ajutor ca să facă față prețurilor scăzute la cereale.

Războiul actual, nota Politico în vară, a blocat industria cerealelor din Ucraina în fiecare etapă, începând cu luni înainte de momentul recoltării.

Există o mare lipsă de îngrășăminte cu azot”, se plângea Denis Tkachenko, membru al unei asociații comerciale a fermelor din regiunea Odesa, care lucrează aproximativ 12.000 de hectare.

CITEȘTE MAI MULTE despre acest subiect sensibil al cerealelor exportate de Ucraina.

Degeaba se agită camionagii ucraineni. Rusia distruge coșul de pâine al Europei

author avatar
Mihail Ioan
1.280 afisari

6 COMENTARII

  1. Camionagii și fermierii noștri, care se plâng și se dau de ceasul morții ba ca în port stau cu zilele până pleacă ukrocii ba ca aceștia ne strica șoselele, iar fermierii cer subvenții la nesfârșit ba ca n-a pluat, ba ca a plouat prea mult, ba ca din cauza prețurilor ukro dau faliment, stau și îl așteaptă pe moș Crăciun cu daruri, ca pentru drepturi e greu sa te bați pe frigul ăsta.

    • Posibil sa fie „gunoioaie” sau „guinoaie” (indiferent ce o insemna asta) dar isi apara interesele, care coincid cu… si anume, interesele Poloniei ai carei cetateni sunt.

  2. Nemernicii se plang de lipsa ingrasamintelor? Dar cine oare a vrut acest razboi cu tot dinadinsul? Ca s-au lasat pacaliti cu intrarea in NATO? Iar aliatii lor, amerlocii, au distrus conductele Nordstream care aduceau gazul din care se faceau ingrasaminte. America impreuna cu Ucraina au distrus economic Europa. Bravo Poloniei daca s-a trezit!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri