AcasăȘTIRI EXTERNEPolonia sancționează Gazprom printre 50 de firme și oligarhi ruși

Polonia sancționează Gazprom printre 50 de firme și oligarhi ruși

Polonia impune sancțiuni împotriva a 50 de oligarhi și companii rusești, în încercarea de a spori presiunea asupra Rusiei în legătură cu invazia sa în Ucraina.

Luna aceasta, Polonia a adoptat o lege care îi permite să înghețe activele entităților rusești și să interzică importurile de cărbune din Rusia, în plus față de sancțiunile impuse în comun de țările Uniunii Europene.

Printre companiile de pe lista publicată de Ministerul de Interne din Polonia se numără gigantul energetic Gazprom, producătorul de îngrășăminte Akron precum și companiile de comercializare a cărbunelui SUEK Polska și KTK Polska.

Gazprom deține o participație minoritară în EuRoPol Gaz, o entitate care deține secțiunea poloneză a conductei Yamal, care transportă gaze rusești către Europa.

Printre persoanele aflate pe listă se numără miliardarul Mihail Fridman, cofondatorul și cel mai mare acționar al Alfa Bank, magnatul aluminiului Oleg Deripaska și Eugene Kaspersky, fondatorul companiei rusești de securitate cibernetică Kaspersky.

„Aceasta este prima listă de sancțiuni… are 50 de articole. Sunt oligarhi și companii care fac afaceri reale în Polonia)”, a declarat pentru Reuters ministrul de Interne Mariusz Kaminski. „Este probabil, aproape sigur, că această listă va fi lărgită”.

Sancțiunile includ înghețarea activelor și, pentru persoanele menționate, interdicția de a intra în Polonia.

Guvernul de la Varșovia a pledat în mod constant pentru sancțiuni mai dure împotriva Rusiei și a declarat anterior că Polonia va înceta să mai importe cărbune rusesc până în luna mai și să nu mai folosească petrol rusesc până la sfârșitul acestui an.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
326 afisari

3 COMENTARII

  1. Ce fac polacii?? Păi ei vor chirăi de foame, nu mujicii?
    Banii lor se pot tipări în neștire, gazul și cărbunele ba!

    • Foamea și tremuratul de frig din dragoste pentru Ukraina sunt în trend acuma. Vrei să fii cool, tremură și fă zgomot cu mațele goale. Așa face și Ursula von der Layer, așa face și Johhanis, așa face și Ciucă.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger