AcasăȘTIRI EXTERNEPolonia răspunde Rusiei cu exerciții militare, în paralel cu manevrele ruso-belaruse Vest-2021

Polonia răspunde Rusiei cu exerciții militare, în paralel cu manevrele ruso-belaruse Vest-2021

Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat că, vineri, 10 septembrie, în Polonia a început desfășurarea unui exercițiu de amploare, simultan cu manevrele RusiaBelarus Vest-2021.

Deschiderea oficială a exercițiului Lynx-21 a avut loc în poligonul Novaya Demba din estul țării, în prezența ministrului polonez al apărării, Mariusz Blaszczak.

„Nu putem exclude scenariul provocărilor. Suntem pregătiți să reacționăm”

La exercițiu participă peste 4.000 de militari, care au sosit în Voievodatul Subcarpatic din Szczecin, Stargrad, Koszalin, Bastyn și Slupsk, scrie DefenseRomania.

Pe timpul desfășurării manevrelor vor fi întrebuințate peste 1.000 de armamente și unități de tehnică de luptă, între care transportoare blindate Rosomak, mașini de luptă ale infanteriei BMP-1, aruncătoare de mine autopropulsate Rak, obuziere Dana și complexe de apărare antiaeriană Hibneryt și Poprad.

Ministrul polonez al apărării nu a ascuns faptul că exercițiul are legătură cu manevrele ruso-belaruse Vest-2021.

„Nu putem exclude scenariul provocărilor. Suntem pregătiți să reacționăm. Unitățile noastre sunt dislocate la est de Vistula. De asemenea, suntem în contact cu NATO”, a precizat Blaszczak.

Potrivit declarațiilor sale, efectivele Diviziei 12 Mecanizate, reprezentate de 4.000 de militari, au fost redislocate de la vest la est. „Alți 2.000 de militari ajută în prezent polițiștii de frontieră să păzească granița cu Republica Belarus. Împreună sunt 6.000 de militari”, a spus ministrul.

Pe 10 septembrie, au început manevrele strategice ruso-belaruse Vest-2021. Acestea se vor desfășura până pe 16 septembrie, în 14 poligoane de pe teritoriile celor două țări și în Marea Baltică. La exerciții participă aproximativ 200.000 de militari, precum și 760 de unități de tehnică militară, între care 80 de avioane și elicoptere, 290 de tancuri, 240 de instalații de artilerie, lansatoare multiple de proiectile reactive și aruncătoare de mine și 15 nave de luptă și auxiliare.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
198 afisari

1 COMENTARIU

  1. Polonia e sora mai mare a Romaniei intru politicile externe catastrofale din ultima suta de ani.Ca si noi,Polonia nu a invatat nimic din lectiile celui de-al doilea razboi mondial,s-a increzut in aliatii de carton ,Anglia si Franta ,care au stat ca ghioceii cand Hitler si Stalin ii desfiintau ca stat .Romania a fost mai norocoasa ,a supravietuit ca un infirm cu picioarele amputate,vezi Basarabia,Transilvania si Cadrilaterul.Curand s-ar putea ca istoria sa se repete ,e clar ca cele doua tari bolnave de rusofobie n-au invatat nimic din lectia Afganistanului.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger