AcasăȘTIRI EXTERNEPolonia vrea arme nucleare de la America! / NATO - Rusia, război...

Polonia vrea arme nucleare de la America! / NATO – Rusia, război inevitabil?!

Polonia cere arme nucleare americane pe teritorul său / NATO, mai aproape de războiul cu Rusia!

Polonia este pregătită să găzduiască arme nucleare americane „pentru a contracara Rusia”, a declarat vicepremierul Yaroslav Kaczynski, liderul partidului Lege și Justiție, aflat la guvernare.

Kaczynski a declarat duminică, 3 aprilie, că Polonia este dispusă să găzduiască pe teritoriul său focoase nucleare americane. Afirmațiile sale vin pe fondul agresivității crescute a Rusiei și a războiului purtat de Vladimir Putin în Ucraina.

Mai multe trupe americane pe flancul estic

Totodată, vicepremierul polonez a cerut SUA să crească numărul soldaților americani în Europa de la 100.000 la 150.000! În plus, Kaczynski este de părere că majoritatea trupelor ar trebui să fie dislocate pe flancul estic al NATO, adică la granițele cu Rusia! Potrivit Hindustan News, Kaczynski a mai propus crearea unui nou centru de comandă NATO în Polonia.

Viccepremierul polonez este de părere că NATO ar trebui să facă mai mult pentru a rezolva situația din Ucraina, inclusiv cu furnizarea armelor pe care președintele Volodimir Zelenski le cere insistent.

Polonia vrea să implice NATO în războiul din Ucraina

Anterior, Kaczynski a cerut NATO să trimită o misiune de menținere a păcii în Ucraina. Kremlinul a avertizat că acest lucru va duce la „consecințe greu de reparat”. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că Alianța nu își va trimite forțele în Ucraina, deoarece nu face parte din conflict.

În același timp, Stoltenberg a spus că NATO își va întări pozițiile pe flancul estic „pe uscat, în aer și pe mare” – în primul rând, apoi va desfășura patru noi grupuri tactice în Bulgaria, Ungaria, România și Slovacia. El a adăugat că Alianța va avea în total opt grupuri tactice în țările baltice și în Polonia.

author avatar
Tudor Borcea
389 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger