AcasăȘTIRI EXTERNEPolitica „zero Covid-19” în China duce la situații grotești. De frică, oamenii...

Politica „zero Covid-19” în China duce la situații grotești. De frică, oamenii mănâncă îmbrăcați în saci de plastic – VIDEO

Politica „zero Covid-19” în China duce la situații grotești. De frică, oamenii mănâncă îmbrăcați în saci de plastic - VIDEO / Foto: printscreen

O pasageră de la metroul din Wuhan, orașul unde a început epidemia Covid-19 în China,  s-a acoperit cu un sac din plasticc pentru a putea mânca o banană, fără să încalce regulile sanitare stricte dictate de autorități.

Politica „zero Covid-19” continuă să fie aplicată cu restricție în China, deși măsurile draconice au dus la o încetinire a economiei și tulburări sociale.

Situații grotești în metroul din Wuhan

Un videoclip devenit viral arată cum această politică, menținută de președintele Xi Jinping, duce la situații grotești.

Astfel, o femeie care a vrut să mănânce o banană în metroul din Wuhan s-a acoperit cu un sac din plastic uriaș, de teamă să nu încalce regulile anti-Covid-19.

Femeia a fost văzută mâncând banana înainte de a pune coaja într-o altă pungă mică de plastic pe care o adusese cu ea, informează Daily Mail.

Imaginile cu neobișnuitul incident au fost filmate de un alt pasager, pe nume Wang, care s-a întrebat inițial dacă femeia era îmbrăcată într-un soi de costum de Halloween.

În prezent oamenii nu au voie să își scoată măștile pentru a mânca în mijloacele de transport în comun, din cauza regulilor sanitare.

Vorbind despre videoclip, Wang a spus: „Există restricții din cauza focarelor de coronavirus, dar, cu toate acestea, chiar și în timpul unui focar, pare un pic cam exagerat să se ajungă aici pentru a lua o gustare”.

Dar alți pasageri nu păreau să se mire. Doi bărbați de lângă ea vorbeau la telefon, în timp ce un bărbat de cealaltă parte a lor părea că trage un pui de somn.

După ce videoclipul a devenit viral, un purtător de cuvânt al metroului din oraș a declarat: „Dorim să le reamintim cetățenilor că nu este permis să se consume alimente în trenurile metroului din Wuhan, ca și în alte orașe chinezești. Îndemnăm pe oricine care observă așa ceva să sune la linia noastră de asistență  iar personalul se va ocupa de această problemă”.

author avatar
Tudor Borcea
307 afisari

2 COMENTARII

  1. Gunoaie de ziaristi sinteti niste hiene care faceti propaganda criminalilor NATO ,China este in fara coloniei amerlicane RO cu cel putin 100 de ani avansata si cu 50 de ani in fata drogatilor amerlicani si pedofililor poponari UE

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger