AcasăȘTIRI EXTERNEPolitica violenței în SUA. Un republican, arestat după ce a plătit atacuri...

Politica violenței în SUA. Un republican, arestat după ce a plătit atacuri armate la locuințele democraților – VIDEO

Politica violenței în SUA. Un republican a plătit atacuri armate la locuințele democraților - VIDEO / Foto: printscreen

Un fost candidat republican la legislativul statului New Mexico, în Statele Unite, acuzat că a plătit oameni pentru a trage asupra locuințelor a patru democrați, a fost arestat luni, a anunțat poliția.

Solomon Peña, care nu a reușit să câștige un loc în Camera Reprezentanților la alegerile de jumătate de mandat din SUA, este acuzat că a organizat aceste atacuri cu armă de foc la domiciliile a doi comisari de comitat și a doi legislatori ai statului New Mexico.

Trei gloanțe au trecut prin dormitorul unui copil

El „este acuzat că a conspirat” și „a plătit alți patru oameni pentru a deschide focul asupra locuințelor acestora”, a scris pe Twitter șeful poliției din Albuquerque, Harold Medina.

Potrivit CBS News, Solomon Peña se afla în custodia poliției după ce a fost reținut de trupele speciale SWAT în locuința sa din sud-vestul țării.

Împușcăturile, care au avut loc între 4 decembrie și 3 ianuarie, a precizat poliția, nu au rănit pe nimeni. La 3 ianuarie, gloanțe au lovit locuința senatoarei Linda Lopez, dintre care trei au trecut prin fereastra dormitorului fiicei sale de 10 ani, scrie Le Figaro.

Potrivit NBC News, Gilbert Gallegos, un purtător de cuvânt al poliției, a declarat că Solomon Peña credea că a pierdut alegerile din noiembrie din cauza unei fraude. La fel cum insistă și acum fostul președinte Donald Trump, în ceea ce-i privește înfrângerea în fața democratului Joe Biden.

Poliția din Albuquerque a declarat că se așteaptă să fie depuse acuzații împotriva celorlalți bărbați suspectați că au fost plătiți pentru agresiuni cu arme de foc.

Unul dintre cei patru oameni pe care Pena este acuzat că i-a angajat, Jose Trujillo, se confruntă cu acuzații federale legate de droguri și arme, dar numele celorlalți suspecți nu au fost dezvăluite imediat.

author avatar
Tudor Borcea