AcasăȘTIRI EXTERNEPoliția descinde la „războinicii climatici”. Locuințele activiștilor Letzte Generation, percheziționate în Germania

Poliția descinde la „războinicii climatici”. Locuințele activiștilor Letzte Generation, percheziționate în Germania

Poliția descinde la „războinicii climatici”. Locuințele activiștilor Letzte Generation, percheziționate în Germania / Foto: printscreen

Poliția germană a percheziționat marți, în mai multe regiuni, locuințele unor activiști din cadrul colectivului Letzte Generation (Ultima generație) caracterizat prin acțiuni spectaculoase în favoarea protecției climei.

Anchetatorii au efectuat percheziții în regiunea Brandenburg, care înconjoară Berlinul, în Germania, precum și în alte landuri, a declarat un purtător de cuvânt al procuraturii din Neuruppin (est).

Grupare infracțională?

Perchezițiile au vizat o duzină de activiști ai Letzte Generation, care, în ultimele luni, și-au intensificat acțiunile în muzee, blocându-le în mod regulat și, mai recent, pătrunzând pe pistele aeroporturilor, provocând scurte întreruperi ale zborurilor.

Activiștii, dintre care nici unul nu a fost arestat în acest stadiu, sunt suspectați de procuratură de complot sau de sprijinirea unei „acțiuni infracționale”, potrivit purtătorului de cuvânt, informează Le Figaro.

„Astăzi, de la ora 5 dimineața, au fost 11 percheziții la domiciliul nostru. Acuzație de constituire a unei organizații infracționale”, a confirmat colectivul pe Twitter.

„Credeți că ne vom opri acum?”

„Au fost confiscate dispozitive electronice, cum ar fi laptopuri și telefoane mobile, precum și afișe”, au deplâns activiștii. „Da, e înfricoșător când poliția îți percheziționează dulapul. Dar credeți serios că ne vom opri acum?”, a avertizat una dintre purtătoarele de cuvânt ale colectivului, Carla Hinrichs, pe Twitter.

Potrivit parchetului, punctul de plecare al anchetei este o acțiune de protest desfășurată în aprilie la o rafinărie din Schwedt (Brandenburg). Operațiunile colectivului Letzte Generation” au atras tot mai multe critici din partea clasei politice germane. Cancelarul Olaf Scholz, care guvernează alături de Verzi, le-a cerut acestor activiști să folosească „alte modalități” de protest.

author avatar
Tudor Borcea
350 afisari

3 COMENTARII

  1. Dacă unu’ din ăsta mă deranjează vreodată să nu tai 🐷 , să nu mănânc carne, ouă,lapte îi f.ut o bătălie după care o să-l doară așa de tare că nu mai vrea nici măcar să audă de mediu

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger