AcasăȘTIRI EXTERNEDemisie de răsunet în Partidul Democrat. „O cabală de elitiști care alimentează...

Demisie de răsunet în Partidul Democrat. „O cabală de elitiști care alimentează rasismul împotriva albilor! Demonizează polițiștii și protejează infractorii”

Demisie de răsunet în Partidul Democrat. „O cabală de elitiști care alimentează rasismul împotriva albilor! Demonizează polițiștii și protejează infractorii”/ Foto: printscreen

Fosta aspirantă la președinția SUA, Tulsi Gabbard, un politician de frunte din Hawaii, a declarat că părăsește Partidul Democrat. A fost o demisie de răsunet, Gabbard acuzând că partidul este condus de „o cabală de elitiști” care „alimentează rasismul împotriva albilor”.

Tulsi Gabbard și-a invitat colegii „independenți și cu bun simț” să i se alăture.

Tulsi Gabbard: „Subminează libertățile date de Dumnezeu”

Într-o înregistrare publicată pe Twitter, ea a spus: „Nu mai pot rămâne în Partidul Democrat de astăzi, care se află acum sub controlul total al unei cabale elitiste de războinici conduși de lașitate, care ne dezbină printr-o trezire lașă și alimentează rasismul împotriva albilor, care lucrează în mod activ pentru a submina libertățile noastre date de Dumnezeu”.

Gabbard a adăugat că partidul lucrează pentru a „demoniza poliția și a proteja infractorii în detrimentul americanilor care respectă legea”, informează Al Jazeera.

Tulsi Gabbard: „Lui Biden nu-i pasă de poporul american”

Această evoluție survine pe fondul polarizării tot mai accentuate dintre cele două partide majore din SUA înaintea alegerilor de la mijloc de mandat – alegeri critice stabilite pentru 8 noiembrie, care vor determina dacă republicanii sau democrații vor deține controlul Congresului. Rezultatele vor avea, de asemenea, un impact asupra celei de-a doua jumătăți a mandatului președintelui Joe Biden.

Gabbard a reprezentat cel de-al doilea district al Congresului din Hawaii din 2013 până în 2021. În 2020, veterană războiului din Irak, ea  a depus o candidatură, nereușită, la Casa Albă. Gabbard a fost un critic frecvent al administrației Biden și al modului în care acesta a gestionat războiul din Ucraina. În weekend, ea a declarat că administrației Biden „nu-i pasă de poporul american”.

author avatar
Tudor Borcea