AcasăȘTIRI EXTERNEPlanul lui Putin, dezvăluit de Prigojin, şeful Wagner. Ce pune la cale...

Planul lui Putin, dezvăluit de Prigojin, şeful Wagner. Ce pune la cale liderul de la Kremlin

Moscova acționează peste tot în lume prin Companii Militare Private precum ”Grupul Wagner”...

Contraofensiva de primăvară planificată de Ucraina are mai multe șanse de reușită decât de eșec, deoarece Rusia se află într-o stare de „criză”, a declarat Evgheni Prigojin, șeful grupului de mercenari ruși Wagner.

Acesta a avertizat că un „stat profund” al elitelor independente egoiste se află într-un punct de criză din cauza „eșecurilor armatei de a asigura o victorie rapidă”.

Kremlinul ar putea ajunge la concesii

Grupul de reflecție american, The Institute for the Study of War (ISW), afirmă că Prigojin crede că acolo „dușmanii interni” vor împinge Kremlinul să facă concesii serioase, inclusiv să returneze teritoriu Ucrainei în decurs de câțiva ani.

„Prigojin a respins în mod explicit noțiunea oricăror negocieri pentru a pune capăt războiului și i-a îndemnat pe ruși să continue să lupte, chiar dacă acest lucru duce la o înfrângere temporară a Rusiei”, a declarat ISW.

Rusia vrea să-l blocheze pe Prigojin

Replica pe care i-a dat-o instituţia condusă de Serghei Lavrov arată că Kremlinul se străduieşte să blocheze orice ascensiune publică şi politică a liderului Wagner.

Grupul Wagner a suferit pierderi grele în bătăliile purtate în numele Moscovei, cel mai recent în lupta pentru Bahmut, dar unele informații arată că președintele Putin s-ar fi simțit amenințat de ascensiunea liderului său, Evgheni Prigojin.

Opțiunea ideală este de a anunța sfârșitul operațiunii militare speciale, de a informa pe toată lumea că Rusia a obținut rezultatele pe care le-a planificat și, într-un fel, chiar le-am obținut.

Am măcinat un număr uriaș de soldați ai Forțelor Armate ale Ucrainei și putem să raportăm că ne-am îndeplinit sarcina.

Teoretic, Rusia a primit deja această oprire completă, prin distrugerea unei mari părți din populația masculină activă a Ucrainei, prin intimidarea unei alte părți a acesteia, care a fugit în Europa.

Rusia a tăiat Marea Azov și o mare parte din Marea Neagră, a confiscat o bucată grasă din teritoriul Ucrainei și a creat un coridor terestru spre Crimeea„, a postat Evgheni Prigojin pe Telegram.

author avatar
Andrei Ștefan
2.041 afisari

13 COMENTARII

 1. Rusia = USA. Singura diferenta: una in est alta in vest. Cam asta inteleg din articolul asta. Sefia deceptiilor si a minciunilor suna trambita tot mai tare

  • Chiar astazi am vazut pe Viasat History un documentar unde se spunea ca visul lui Stalin era sa ajunga cu trupele lui pana sub turnul Effel… Norocul ca au venit in Europa americanii, canadienii si englezii si au impartit Europa in doua la timp. Tot in film se spunea despre petrolul livrat pana la Operatiunea Barbarossa, Germaniei naziste prin celebrul Pact Ribbentrop-Molotov. Rusia le dadea petrol nazistilor pe sume simbolice, cu promisiunea de a nu fi atacati. Din pacate s-a intamplat altfel, astfel incat Rusia a fost aproape cucerita cu masinarii consumatoare de petrol sovietic.
   Si Ukraina era cucerita complet daca nu erau donatorii de armament (USA+UE), tot in documentar se spunea ca razboiul nu se castiga cu ajutorul unor batalii, ci se castiga prin productia de armament. Cu cat ai mai multe fabrici care sa produca arme si munitii, cu atat ai mai mari sanse la victorie.

 2. Putin poate fi, într-un fel, comparat cu Ivan cel Groaznic. Putin nu și-a asasinat fiul, pentru că, teoretic, nu are unul. Practic, însă, nebunul zPutin a măcelărit sute de mii de fii ai Imperiului nazist Rus, pentru că îl doare in fund.

 3. Cind o sa afle haznaua pressa ce gindeste dl. Presedinte V.V.Putin dispare Rusia de pe Planeta !
  Numai ca Rusia NU E SUA unde putoi de 21 de ani divulga date ce mintea nu le poate imagina.
  Rusia e un stat nu o structura expirata, condusa de dementi !!!