AcasăȘTIRI EXTERNEPlan ca-n filme! Cum au intrat, în Spania, 20 de călători ai...

Plan ca-n filme! Cum au intrat, în Spania, 20 de călători ai unui avion ce a aterizat de urgenţă la Mallorca

avion mallorcaPlan ca-n filme! Cum au intrat, în Spania, 20 de călători ai unui avion ce a aterizat de urgenţă la Mallorca

20 de pasageri ai unui avion ce a aterizat de urgenţă, vineri, la Palma de Mallorca, au intrat ilegal în Spania, după ce au pus la cale un plan ca-n filmele de acţiune. Ei au simulat că unuia dintre călători i s-a făcut rău, pentru ca aeronava să aterizeze de urgenţă pe tărâm iberic.

Iniţial, avionul zbura pe ruta Maroc – Turcia. În timp ce pasagerul respectiv era scos din avion, alți 20 de pasageri au profitat de ocazie pentru a fugi din avion. Două persoane au fost arestate, a precizat Garda Civilă.

„Bolnavul” era perfect sănătos

Anchetatorii cred că oamenii au plănuit astfel să intre ilegal în Spania. Pasagerul care a susținut că se simte rău a fost dus la spital, unde s-a constatat că nu are nicio problemă de sănătate.

El a fost arestat pentru ”ajutor la imigraţia ilegală şi încălcarea legii cu privire la străini”, potrivit ziarului citat. Unul dintre pasagerii care îl însoţise la spital a dispărut şi el, precizează El Pais, care a anunţat încă cinci arestări.

Au fost afectate multe zboruri

Aeronava în care se aflau pasagerii este un Airbus A320 al companiei Air Arabia Maroc şi efectua un zbor între Casablanca şi Istanbul. În urma incidentului, 13 avioane cu destinaţia Palma au fost redirecţionate către alte aeroporturi, iar 16 zboruri de plecare au suferit întârzieri semnificative.

Aeroportul a fost redeschis spre miezul nopţii, după aproximativ patru ore de închidere.

author avatar
Andrei Ștefan