AcasăȘTIRI EXTERNEPlajă paradisiacă, distrusă de apetitul sexual al turiștilor

Plajă paradisiacă, distrusă de apetitul sexual al turiștilor

plajaPlajă paradisiacă, distrusă de apetitul sexual al turiștilor

Supraturismul sufocă orașele istorice, pentru că acoperă obiective de renume mondial în gunoi și ucide viața locală. Acum se spune că turiștii care fac sex se află în spatele distrugerii treptate a unei plaje dintr-o rezervație naturală din Spania.

Rezervația naturală Dunas de Maspalomas, de pe insula spaniolă Gran Canaria, este cunoscută pentru dunele sale sălbatice de nisip care se răspândesc în spatele farului.

Dunele sale – care sunt protejate legal din 1982 – sunt unul dintre ultimele sisteme de dune în mișcare rămase în Europa, oferind un loc de odihnă pentru păsările care migrează între Africa și Europa. Dar acum oferă un alt tip de relaxare, unde mulți turiști se retrag împreună cu partenerii lor.

O nouă lucrare din Journal of Environmental Management analizează pentru prima dată impactul asupra rezervației de coastă a activităților întreprinse de turiști. Cercetătorii au inventariat 298 de „puncte sexuale” de pe plajă, pe o suprafață totală de peste două mile pătrate, în principal printre „vegetația stufoasă și densă” și nebkhas – dune care se întinde în jurul vegetației. Le-au studiat din mai 2018, perioadă care a inclus festivalul local Gay Pride.

Dunele de nisip sunt protejate prin lege

Turiștii care fac sex și pășitul pe nisip au un impact „direct” nu numai asupra nebkhas, ci și asupra a opt specii de plante native, dintre care trei sunt endemice, transmite CNN.

Turiștii călcă în picioare vegetația, scot plantele din pământ, scurmă nisipul, își fac propriile „cuiburi” – chiar și le îngrădesc – și aruncă deșeuri, inclusiv țigări, prezervative, hârtie igienică, șervețele și cutii. Ei folosesc, de asemenea, dunele ca toaletă, spun cercetătorii.

Cu toate că formează un parc natural şi accesul este interzis, numeroşi turişti trec peste zona de delimitare şi întreţin raporturi sexuale pe dune.

author avatar
Andreea Vlad
1.170 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger