AcasăȘTIRI EXTERNEPlafonarea prețului la gaze. Cât va plăti locomotiva UE lipsa aprovizionării din...

Plafonarea prețului la gaze. Cât va plăti locomotiva UE lipsa aprovizionării din Rusia

Plafonarea prețului la gaze. Cât va plăti locomotiva UE lipsa gazului din Rusia / Foto: printscreen

Mecanismul german de plafonare a prețului la gaze ar urma să coste guvernul federal 54 de miliarde de euro până la sfârșitul lunii aprilie 2024.

Din această sumă, 21 de miliarde de euro vor merge către industrie, potrivit unei estimări a Ministerului Economiei.

Inflația și perturbări fără gaz rusesc

Cu toate acestea, ministerul a avertizat că estimările sale sunt supuse incertitudinii din cauza tendințelor actuale ale prețurilor la gaze.

Finanțarea mecanismului va fi inclusă în „scutul” de 200 de miliarde de euro anunțat de guvernul lui Olaf Scholz pentru a încerca să amortizeze șocul provocat de creșterea prețurilor la energie.

Ministerul Economiei intenționează să stabilească un preț pe kilowatt-oră (kWh) de 0,12 euro pentru 80% din consumul mediu anual estimat al gospodăriilor, în timp ce clienții industriali ar trebui să plătească doar 0,07 euro pe kWh pentru 70% din consumul lor mediu, scrie Boursorama.

Acest mecanism ar trebui să intre în vigoare în ianuarie pentru clienții industriali, dar abia în martie pentru consumatorii casnici, deși guvernul nu exclude devansarea aplicării sale în februarie sau chiar în ianuarie, se arată în document.

Germania, care s-a bazat multă vreme pe gazele exportate din Rusia la prețuri accesibile se confruntă a ora actuală cu o inflație de două cifre și cu amenințarea unor perturbări cauzate de penuria de combustibil și energie.

author avatar
Tudor Borcea
184 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce de bani aruncați. Cîte nu ar fi putut face dobitocii de săsălăi cu acești bani.
    Dar, idioți fiind, îi dau amerlocilor. În loc să ia gaz bun și ieftin, cumpără de la decerebrații de amerloci gaz scump și prost.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger