AcasăȘTIRI EXTERNEPilulă amară la Moscova. Americanii livrează României rachete tactice de nouă generație

Pilulă amară la Moscova. Americanii livrează României rachete tactice de nouă generație

Pilulă amară la Moscova. Americanii livrează României rachete tactice de nouă generație

Departamentul Apărării din SUA (DoD) a atribuit un contract către Raytheon Missile and Defense pentru livrarea de rachete tactice aer-aer AIM-9X Block II către forțele SUA și din alte țări partenere, inclusiv România.

Contractul, cu o valoare de 328 milioane dolari, prevede livrarea a 721 de rachete AIM-9X Block II Sidewinder (inclusiv 156 de rachete pentru antrenament Block II Captive Air Training Missiles), echipamente conexe și componente de schimb (dispozitive de ghidare, componente pentru sistemul de propulsie etc), scrie Umbrela Strategică.

Livrate până în iunie 2024

Comunicatul Pentagonului, publicat pe 30 iunie, nu precizează câte rachete urmează să fie livrate României.

Potrivit termenilor contractului, echipamentele comandate vor fi livrate clienților până iunie 2024. Block II este cea mai nouă generație a rachetei aer-aer AIM-9X Sidewinder a fost testată pentru prima dată în 2008.

Ghidată IR, racheta are o rază de acțiune de până la 35 de kilometri și poate fi utilizată de o mare varietate de avione de luptă, precum F-15C Eagle, F-15E Strike Eagle, F-16 Fighting Falcon, F/A-18 Super Hornet, E/A-18G Growler, F-22 Raptor, F-35 Joint Strike Fighter și chiar drone MQ Reaper.

 

author avatar
Tudor Borcea
433 afisari

4 COMENTARII

  1. Cu siguranta rusilor le va tremura inima din pantaloni.Ce avioane din lista de mai sus are Romania?A,scuze are niste harburi de F16 tinute in hangare sa nu li se usuce vopseaua de la canicula.Capre raioase si cu coada pe sus.

  2. De ultima generatie? Sigur nu este vreo greseala? Poate ultima generatie de acum 50 de ani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger