AcasăȘTIRI EXTERNEDupă Marea Britanie, China a penetrat și armata Franței! Piloții Hexagonului lucrează...

După Marea Britanie, China a penetrat și armata Franței! Piloții Hexagonului lucrează pentru Beijing!

Piloți-mercenari din Franța, în slujba armatei Chinei. Marea racolare a Beijingului în Occident / Foto: printscreen

Forțele aeriene chineze accelerează pregătirea piloților săi cu ajutorul unor instructori occidentali. După foști piloți din Marea Britanie, și cei din Franța au fost racolați.

Piloți francezi la bordul unor avioane de vânătoare chinezești este o incongruență care, într-un climat de tensiuni internaționale generalizate, ar putea să-i îngrijoreze pe mulți.

Forțele aeriene chineze continuă să recruteze foști piloți militari pentru a accelera pregătirea propriilor piloți și a tuturor soldaților din aviația navală, în vederea unui eventual conflict cu Statele Unite în strâmtoarea Taiwan, dezvăluie Le Figaro. Britanicii, dar și francezii, au fost contactați. Iar unii au spus „da”.

Salariu de 20.000 de euro pe lună

În aprilie anul, doi piloți s-au ejectat dintr-un avion de vânătoare chinezesc JL-10. O înregistrare video în care cei doi pot fi auziți vorbind a circulat o vreme pe rețelele de socializare. Surssa citată precizează că unul dintre ei este un fost militar francez care era prezent în avion în calitate de instructor, alături de elevul său chinez.

Un martor a declarat că acest fost ofițer al forțelor aeriene franceze nu este singurul mercenar occidental pe cerul chinezesc. El însuși, un fost aviator, a fost abordat de o companie din Africa de Sud, cu un contract avantajos: 20 000 de euro pe lună timp de trei ani. Misiunea care i s-a oferit a fost de a pregăti instructori „pentru aterizarea pe portavioane”. Portavioane precum Fujian, noul portavion al Chinei, dotate cu catapulte electromagnetice, un dispozitiv pe care americanii îl cunosc bine.

Potrivit fostului ofițer al forțelor aeriene franceze, China vizează în primul rând „piloții dornici de adrenalină”, care ar accepta să lucreze pentru o altă armată doar pentru plăcerea de a pilota avioane de luptă de ultimă generație.

Mercenarii britanici ar fi mult mai numeroși decât cei francezi. Potrivit presei din Marea Britanie, în echipele de antrenament din China se află aproximativ treizeci de foști piloți ai Royal Air Force.

author avatar
Tudor Borcea
489 afisari

7 COMENTARII

  1. Dupa umila mea parere articolele dela National trebuie sa se incadreze cu numele ziarului si sa fie neutre nu partizane.

    • După umila ta persoană, nu părere. Ce-ai vrea să scrie? Ce bune sunt dozele, ce băieți minunați sunt racheții neonaziști și ce bine ac omenirii amerlocii?

    • KAKATULE Anonim de la 2022-10-22 10:41 10:41:35
      TU ESTI UN EXCREMENT PROPAGANDIST CE-TI PLACE SA DIFUZEZI MINCIUNILE . TU VREI SA INDUCI IN EROARE CU STIRI FALSE SI FAKE ? ATUNCI MARS IN PZDDA MATTII PE ZIARE.COM
      ACOLO SE DIFUZEAZA NUMAI FAKE NAWS CUM ITI PLAC TIE

  2. China are banul iar UE si amerlicanii au datorii la greu ,pedofili ,drogati ,transgenders si poponari

  3. Replică pentru Anonimul: Stai liniștit, restul așa zisei prese românești, cu câteva excepțiii, cântă în corul propagandei atlantiste, dirijată de amerloci, care vor să bage și România în războiul cu rușii!…Orice publicație alternativă e binevenită!

    • Zi-mi si mie unu, doi , macar dintre ”exceptii” ca eu nu cunosc si nu vad decat cantareti ai propagandei mentionate, decat falsi si incompetenti menestreli… Stii cumva vreo publicatie noua ???

  4. De ce nu trebuie crezut ca europenii care lucreaza in china aduc informatii inapoi la nato despre tehnologia chineza? Spioni?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger