AcasăȘTIRI EXTERNEPiața drogurilor a explodat. Consum și producție record / Raport terifiant al...

Piața drogurilor a explodat. Consum și producție record / Raport terifiant al ONU

Piața drogurilor a explodat. Consum și producție record / Raport terifiant al ONU / Foto: Facebook

Biroul Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate și-a publicat raportul anual din care rezută că, în zece ani, numărul de dependenți de droguri din lume a crescut cu 25%.

Potrivit raportului ONU, nu numai că se înregistrează o creștere a consumului de heroină, ci și un nivel record al producției de cocaină, cu aproape două mii de tone produse.

Producție record de cocaină

De la o scădere momentană în 2014, producția s-a dublat. Cocaina este livrată în principal pe piețele europene și nord-americane, informează Euronews.

Pentru prima dată, în cadrul studiului său, Biroul Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate a putut compara consumul de droguri între bărbați și femei și a constatat diferențe de comportament: „femeile au mai multe dificultăți în a accesa tratamentul decât bărbații. Ancheta noastră a arătat că există mai multe motive pentru acest lucru: stigmatizarea și acceptabilitatea”, explică Angela Me, șefa departamentului de cercetare și analiză a tendințelor.

Inegalitatea accesului la tratament este evidentă în cazul amfetaminelor, deoarece, deși jumătate dintre consumatorii mondiali sunt femei, acestea reprezintă doar una din cinci persoane aflate în tratament.

author avatar
Tudor Borcea