AcasăȘTIRI EXTERNEPetrolul rusesc sparge unitatea UE / Putin nu-și face probleme cu Bruxelles-ul

Petrolul rusesc sparge unitatea UE / Putin nu-și face probleme cu Bruxelles-ul

Petrolul rusesc sparge unitatea UE / Putin nu-și face probleme cu Bruxelles-ul / Foto: Facebook

Uniunea Europeană nu intenționează în prezent să introducă o interdicție colectivă asupra livrărilor de petrol rusesc, a declarat Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell.

În prezent, Uniunea Europeană nu intenționează să introducă o interdicție colectivă asupra livrărilor de petrol rusesc, deoarece mai mulți membri ai UE au amenințat că se vor opune prin veto acestei inițiative, a declarat într-un interviu șeful diplomației europene.

Veto-ul, „unitatea” blocului comunitar

„Va fi foarte greu (să se ajungă la un acord privind embargoul asupra livrărilor de petrol rusesc sau creșterea tarifelor), pentru că unele state membre au anunțat deja că se vor opune prin veto oricărei decizii colective”, a declarat Josep Borell, scrie Tass.

Potrivit le Figaro, în urma interdicției de livrare a cărbunelui rusesc, unele țări europene, printre care Polonia și Franța, fac presiuni pentru un embargo total asupra combustibilului din Rusia. În același timp, Germania, Austria și Ungaria sunt împotrivă.

SUA, UE, Marea Britanie au impus sancțiuni împotriva persoanelor juridice și fizice ruse, după invadarea Ucrainei, la ordinul liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

Germania: Embargoul asupra gazelor nu va opri războiul

Un embargou brusc asupra gazului rusesc nu ar aduce rapid pacea în Ucraina și este important pentru Germania să evite o criză economică gravă, a declarat, pe de altă parte, cancelarul german Olaf Scholz într-un interviu publicat în Spiegel.

„În primul rând, nu văd cum embargoul asupra gazelor ar putea opri războiul”, a spus Scholz. „În al doilea rând, spuneți ca și cum am avea ce câștiga din asta. Ideea este că vrem să evităm o criză economică majoră, pierderea a milioane de locuri de muncă și închiderea uzinelor. Acest lucru va avea consecințe grave pentru țara noastră, pentru întreaga Europă”, a adăugat el.

Experții germani au reiterat că respingerea gazului rusesc ar fi în detrimentul economiei naționale și ar duce la pierderi economice grave. Berlinul lucrează în paralel însă pentru a renunța cu timpul la resursele energetice rusești.

author avatar
Tudor Borcea
18.063 afisari

2 COMENTARII

  1. Ziare.com – SITE-UL CARE IMPUNE CENZURA SI DICTATURA IN ROMANIA !!! FALSI JURNALISTI , SIMPLI COPISTI PLAGIATORI, LINGAI IN CÙR A CLASEI POLITICE , MÙISTI PROFESIONISTI
    SI SLUGI CREDINCIOASE SUNT ZILNIC CU ARTICOLE ELOGIOASE , SCARBOASE PANA LA VOMA , SI ODE LA ADRESA JEGURILOR DIN FRUNTEA TARII CE AU DISTRUS TOTAL ROMANIA SI AU INDATORAT-O PENTRU SECOLE

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger