AcasăȘTIRI EXTERNEPetrodolarii și Orientul Mijlociu, în cătarea infractorilor cibernetici

Petrodolarii și Orientul Mijlociu, în cătarea infractorilor cibernetici

Țările producătoare de petrol din Golf – și întregul Orient Mijlociu – au raportat o creștere a atacurilor hackerilor în contextul telemuncii și a transformării digitale rapide.

Atacurile malware au crescut cu aproape 17% anual, la 161 milioane în prima jumătate a lui 2021, potrivit unei analize a companiei de cybersecuriy Kaspersky.

Oman a înregistrat cea mai mare creștere a atacurilor, la  67%, urmată de Kuweit (64%), Bahrain (45%), Egipt(32%), Qatar (16%) și Emiratele Arabe Unite(7%).

Hackerii încearcă să exploateze „lipsa de educație a utilizatorilor sau de înțelegere a securității cibernetice”, spune  Maher Yamout, cercetător principal la Kaspersky pentru Orientul Mijlociu, Turcia și Africa.

„Chiar dacă flagelul malware-ului a fost întotdeauna îngrijorător, ultimele 12 luni au evidențiat modul în care hackerii își reorientează eforturile de a compromite sistemele consumatorilor și corporațiilor pentru a avea acces la date și informații financiare critice”, a precizat el.

Turcia a înregistrat 44 de milioane de atacuri malware între ianuarie și iunie – aproape un sfert din toată regiunea.

Egiptul, cea mai populată țară arabă, a înregistrat 42 de milioane de atacuri, EAU (34 milioane), Oman (14 milioane), Kuweit (11 milioane) și Bahrain 5 milioane

Victimele infracțiunilor cibernetice din întreaga lume pierd 318 miliarde de dolari în fiecare an, potrivit site-ului britanic Comparitech.

Aproximativ 71,1 milioane de oameni din lume sunt victime ale criminalității cibernetice anual – ceea ce echivalează cu aproape 900 de victime pentru fiecare 100.000 de persoane. Pierderea medie a victimei este de 4.476 USD pentru fiecare infracțiune cibernetică.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger