AcasăȘTIRI EXTERNEPetro Poroşenko, "OSTATIC" în Ucraina! Fostul preşedinte, ULUIT la graniţă

Petro Poroşenko, „OSTATIC” în Ucraina! Fostul preşedinte, ULUIT la graniţă

Presedintele ucrainean are cele mai negre previziuni cu privire la ce pregateste liderul de la Kremlin

Fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko a anunţat, sâmbătă, că a fost împiedicat să iasă din Ucraina pentru a se duce la Adunarea Parlamentară a NATO, la Vilnus, în Lituania.

El a denunţat o decizie care rupe ”armistiţiul politic” în toiul invaziei ruse.

Mergea la o întâlnire NATO

Lui Poroşenko ”i s-a refuzat să treacă frontiera Ucrainei”, în pofida faptului că urma să ia parte la o Adunare Parlamentară a NATO, la Vilnius, anunţă serviciul său de presă.

Fostul şef de stat a primit, cu toate acestea, ”toate permisiunile oficiale de a părăsi ţara”, în calitate de membru permanent al delegaţiei ucrainene.

Petro Poroşenko, şef al statului în perioada 2014-2019, conduce în prezent Partidul Solidaritatea Europeană, a doua cea mai importantă formaţiune în Parlament, în opoziţie faţă de Zelenski.

Poroşenko a spus că Putin e ca Stalin

Sunt şocat de masacrarea civililor de către soldaţii ruşi în oraşele din Ucraina. Atât Ucraina cât şi lumea ar trebui să ştie că aceasta este soarta teribilă pregătită de sângerosul regim Putin pentru noi, pentru ucraineni, dacă pierdem acest război, dacă cedăm şi nu mai luptăm”, a notat Poroşenko pe Facebook.

Poroşenko a mai zis că dovezile legate de masacrarea ucrainenilor ar trebui prezentate Curţii Penale Internaţionale într-un proces de genocid şi a subliniat că acorduri de pace cu Rusia sunt imposibile.

author avatar
Andrei Ștefan
658 afisari

4 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger