AcasăȘTIRI EXTERNEPetrecere acasă la Boris Johnson, în ajunul funeraliilor prinţului Philip

Petrecere acasă la Boris Johnson, în ajunul funeraliilor prinţului Philip

Petrecere acasă la Boris Johnson, în ajunul funeraliilor prinţului Philip

Vizat de câteva zile de apeluri la demisie în cadrul propriei sale majorități, premierul Boris Johnson se luptă să rămână în fruntea guvernului britanic după ce și-a cerut scuze pentru prezența sa la o petrecere din Downing Street în plină izolare, în 2020. Cu toate acestea, situația tocmai a devenit și mai complicată în urma unor noi dezvăluiri.

Presa britanică a dezvăluit că o altă petrecere, în plină izolare, a fost organizată de membrii personalului care lucrează în biroul primului ministru britanic din 10 Downing Street, și asta în ajunul înmormântării prințului Philip, în timp ce fusese decretat doliul național.

Partygate, episodul doi

Consilieri și funcţionari s-au adunat pentru a sărbători plecarea a doi membri ai echipei prim-ministrului, directorul de comunicaţii James Slack şi unul dintre fotografii personali ai lui Boris Johnson, a precizat jurnalul conservator The Telegraph.

„Personalul a băut și a dansat toată noaptea din 16 aprilie 2021, cu doar câteva ore înainte ca regina să participe la înmormântarea prințului Philip”, a declarat reporterul Telegraph, Tony Diver.

Aceste noi dezvăluiri sunt o nouă lovitură pentru Boris Johnson după ce s-a aflat că a a participat la o petrecere în grădinile din 10 Downing Street, în plin lockdown, în 2020, în timp ce britanicilor li se cereau să respecte cu strictețe regulile sanitare.

Evenimentul, pentru care secretara lui a trimis o invitație către aproximativ 100 de persoane cu sugestia „să-și aducă sticlele cu băutură”, a avut loc într-o perioadă traumatizantă pentru britanici. În mijlocul primului val de Covid-19, doar două persoane au avut voie să se întâlnească afară și mulți britanici nu au putut să-și ia rămas bun de la cei dragi aflați pe moarte din cauza Covid-19.

Imaginile reginei, stând singură în primul rând în biserică, din cauza restricţiilor legate de Covid-19, au simbolizat atunci rigorile lockdownului în Marea Britanie.

regina

„Știu de furia pe care o simt față de mine în privința guvernului pe care-l conduc atunci când ei se gândesc că până și în Downing Street regulile nu sunt urmate corespunzător de oamenii care fac regulile”, a declarat Johnson, miercuri, în Parlament.

Imediat, partidele de opoziție, în frunte cu laburiștii, l-au acuzat că este un mincinos și i-au cerut demisia, în timp ce membrii guvernului său, în majoritate, i-au oferit sprijinul, pe Twitter sau în presă.

 

author avatar
Tudor Borcea
351 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger