AcasăȘTIRI EXTERNEPeste 500.000 de morți în SUA. Ce n-au reușit trei războaie, a...

Peste 500.000 de morți în SUA. Ce n-au reușit trei războaie, a făcut Covid-19

Peste 500.000 de morți în SUA. Ce n-au reușit trei războaie, a făcut Covid-19

Președintele SUA, Joe Biden, a prezidat o ceremonie pentru a aduce un omagiu celor peste 500.000 de victime ale Covid-19 din Statele Unite. De asemenea, democratul a ordonat ca steagurile de pe toate clădirile federale să fie arborate în bernă timp de cinci zile. 

Bilanțul epidemiei Covid-19 din Statele Unite, care a depășit 500.000 de decese, luni, este „sfâșietor”, a declarat președintele american Joe Biden într-un discurs emoționant rostit la Casa Albă.

„Au murit mai mulți americani în această pandemie decât în ​​Primul Război Mondial, al Doilea Război Mondial și în războiul din Vietnam laolaltă”, a declarat președintele Joe Biden.

„Trebuie să rezistăm tentației de a vedea fiecare viață ca o statistică (…) Trebuie să o facem pentru a-i onora pe cei ce nu mai sunt”, a spus Biden, înainte de a păstra un minut de reculegere în prezența soției sale, Jill Biden, vicepreședintei Kamala Harris și soțul ei, Doug Emhoff.

500 de lumânări aprinse pe balconul Casei Albe

„De asemenea, cer să luăm măsuri, să rămânem vigilenți, să păstrăm distanțarea, să purtăm măști, să ne vaccinăm”, a adăugat el.

Pe balconul Casei Albe au fost aprinse 500 de lumânări, pentru a simboliza cele 500.000 de persoane ucise de Covid-19.

Având 500.159 de persoane care au sucombat din cauza SARS-CoV-2  și peste 28 de milioane de cazuri de contaminare, SUA este țara cea mai afectată din lume, în valoare absolută, de pandemie.

Ritmul actual al vaccinărilor (1,7 milioane injecții zilnice în medie) oferă totuși o speranță. „Cred că ne vom apropia de normalitate până la sfârșitul acestui an”, a spus Joe Biden, la sfârșitul săptămânii trecute, scrie France 24.

Cu un optimism timid a fost întâmpinat, luni, și anunțul redeschiderii cinematografelor din New York, programată pentru 5 martie, cu un nivel maxim de 25% din capacitatea obișnuită și o limită de 50 de spectatori per sală.

 

Foto: Facebook

author avatar
Tudor Borcea
226 afisari

1 COMENTARIU

  1. Maaaarș, mă, cu cifrele voastre umflate și demagogia curvelor ” democrate ”. Îi doare pe ei in pix de vreun mort, of course. Pe ei, responsabili a mii și mii de morți, că au sânge și pe bot.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger