AcasăȘTIRI EXTERNEPeste 3,3 tone de cocaină, incinerate public în Honduras. Fratele președintelui, condamnat...

Peste 3,3 tone de cocaină, incinerate public în Honduras. Fratele președintelui, condamnat pe viață în SUA

Peste 3,3 tone de cocaină, incinerate public în Honduras. Fratele președintelui, condamnat pe viață în SUA

De la începutul anului, în Honduras au fost confiscate 14 tone de cocaină. Cangrena traficului internațional de droguri afectează până la vârf acest stat din America Centrală.

Autoritățile din Honduras a dorit să facă impresie internațională în lupta împotriva drogurilor. Astfel, au incinerat sâmbătă, 2 octombrie, peste de 3,3 tone de cocaină, din cele 14 confiscate în țară de la începutul anului.

Praf pe foc

„Este cea mai mare incinerare care a avut loc vreodată aici în incinta poliției militare”, a salutat purtătorul de cuvânt al poliției militare, Mario Rivera.

„Acest drog redus la cenușă este un atac direct împotriva organizațiilor criminale” ale traficului de droguri, a declarat, la rândul său, purtătorul de cuvânt al Parchetului, Carlos Morazan.

Fratele președintelui a trimis 185 de tone de cocaină în SUA

Această demonstrație în fața camerelor intenționează să consolideze campania condusă de președintele Juan Orlando Hernandez, al cărui propriu frate, Tony Hernandez, fost deputat în vârstă de 42 de ani, a fost condamnat în martie la închisoare pe viață de către o curte federală americană pentru că a expediat aproximativ 185 de tone de cocaină în SUA, scrie 20 Minutes.

Din 2014, când a preluat funcția în primul dintre cele două mandate, președintele Hernandez a instalat un scut aerian, maritim și terestru în încercarea de a neutraliza cartelurile de droguri, cu sprijinul administrației americane care se ocupă de controlul drogurilor (DEA).

Cu toate acestea, traficanții arestați sau extrădați în Statele Unite de către guvernul Hernandez au pus sub semnul întrebării anturajul președintelui, susținând că s-a plătit mită. La rândul său, președintele critică ceea ce el consideră mărturii false ale baronilor drogurilor care ar căuta să se răzbune pentru războiul purtat împotriva lor.

 

author avatar
Tudor Borcea
140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger