AcasăȘTIRI EXTERNEPeste 25.000 de turiști, blocați într-o stațiune turistică intrată în lockdown din...

Peste 25.000 de turiști, blocați într-o stațiune turistică intrată în lockdown din cauza unei epidemii de coronavirus

chinaPeste 25.000 de turiști, blocați într-o stațiune turistică intrată în lockdown din cauza unei epidemii de coronavirus

Populara insulă turistică a Chinei Hainan a blocat luni mai multe zone, în timp ce se luptă cu cel mai grav focar de Covid-19, după ce a înregistrat foarte puține cazuri în ultimii doi ani, în comparație cu multe alte regiuni din țară.

Aproximativ 25.000 de turiști au rămas blocați în Sanya, orașul cel mai grav afectat de focarul din Hainan și centrul turistic cheie al insulei, începând de duminică, notează thenationalnews.com.

Restricţiile COVID transformă Sanya din punct turistic în coşmar

Insula din Marea Chinei de Sud, care a înregistrat doar două cazuri simptomatice locale de Covid anul trecut, a raportat luna aceasta peste 1.400 de infecții cu transmitere internă, inclusiv 982 simptomatice.

Deși este mic în raport cu standardele globale, este cel mai mare focar din provincie de când virusul a fost raportat pentru prima dată în orașul Wuhan, la sfârșitul anului 2019.

Creșterea bruscă a cazurilor vine pe fondul interesului sporit pentru turism, după ce China a redus ușor restricțiile destinate călătoriilor interne, ținând cont de perioada mai scurtă de incubație a variantei Omicron, care necesită un timp de carantină mai scurt.

Lockdown temporar în mai multe orașe din China

Cu toate acestea, restricțiile din Hainan, în conformitate cu politica „dinamică Covid-zero” a Chinei, care își propune să stopeze focarele cât mai curând posibil, indică o incertitudine persistentă care învăluie călătoriile.

Acest lucru poate diminua și mai mult încrederea în sectoarele turismului și ospitalității, care sunt deosebit de vulnerabile la restricțiile Covid.

Capitala provinciei Haikou, cu aproximativ 2,9 milioane de locuitori, și două orașe mai mici, Ledong și Chengmai, și-au închis locuitorii luni, potrivit rapoartelor presei de stat.

Cel puțin opt orașe, cu o populație combinată de aproximativ șapte milioane, au spus că locuitorii lor nu ar trebui să plece de unde locuiesc decât din motive necesare, cum ar fi testele Covid, cumpărăturile de alimente sau roluri esențiale de muncă. De asemenea, au suspendat serviciile de transport public.

Măsurile vor rămâne în vigoare pentru perioade diferite, cea mai scurtă fiind programată pentru câteva ore.

author avatar
Andreea Vlad
315 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger