AcasăȘTIRI EXTERNEPeste 180.000 de certificate sanitare false circulă în Franța

Peste 180.000 de certificate sanitare false circulă în Franța

182.000 de certificate sanitare false au fost generate în Franța de la introducerea dispozitivului în această vară, a anunțat luni, 20 decembrie, guvernul, care intensifică controalele în timp ce țara se confruntă cu un nou val de cazuri de Covid-19 și cu varianta Omicron, foarte contagioasă.

Cifra oficială anterioară era, joi, de 110.000 de falsuri în circulație. Ministrul de Interne Gerald Darmanin a anunțat în aceeași zi arestarea a o sută de persoane, atât utilizatori, cât și rețele de traficanți.

O rețea care făcuse posibilă realizarea a între 5.000 și 10.000 de pașapoarte medicale false, pentru un profit de aproximativ două milioane de euro, a fost destructurată.

Falsul nu scapă de moarte

Potrivit primelor elemente ale anchetei, falsificatorii au reușit să facă rost de datele de identificare ale farmaciștilor și să genereze carduri de sănătate pe numele acestor cadre medicale.

Pe 15 decembrie, guvernul le-a cerut pacienților internați pentru Covid-19 cu un permis de sănătate fals să anunțe medicii, pentru că „îngrijirea nu este aceeași”.

Cu câteva zile mai devreme, o femeie în vârstă de 57 de ani care obținuse un certificat de vaccinare fals și le-a spus îngrijitorilor că este vaccinată anti Covid-19, a murit într-un spital din regiunea pariziană, scrie AFP.

Ea suferea de o formă severă a bolii „care a evoluat rapid până la leziuni respiratorii severe” și dacă medicii ar fi știut că pacienta nu este vaccinată împotriva Covid-19,  i-ar fi putut „administra din timp anticopri neutralizanți”, a explicat Djillali Annane, șefa unității de terapie intensivă a spitalului.

Protestele împotriva permisului de sănătate, lansate la jumătatea lunii iulie, au atins un vârf de 237.000 de manifestanți pe 7 august, potrivit autorităților franceze, înainte de a scădea treptat.

Sâmbătă, pentru cel de-al 23-lea weekend consecutiv de mobilizare, aproximativ 25.500 de persoane au mărșăluit încă în țară.

author avatar
Tudor Borcea
177 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ca sa vezi!Occidentalii ne intrec la furaciune…..suntem copii mici pe langa borfasii astia din ue!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger