AcasăȘTIRI EXTERNEPeste 1.000 de rețineri în Rusia, în urma protestelor anti-mobilizare. Imagini de...

Peste 1.000 de rețineri în Rusia, în urma protestelor anti-mobilizare. Imagini de pe străzile din orașele rusești – VIDEO

sursa foto: captură video Twitter/Alex Kokcharov

Oamenii au ieșit în stradă, în mai multe orașe din Rusia, după ce liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a anunțat, miercuri, o „mobilizare parțială”, în contextul războiului din Ucraina. La fel și polițiștii, care au trecut la rețineri masive în rândul protestatarilor.

Cel puțin 1.045 de persoane au fost reținute în urma acestor proteste, conform datelor anunțate miercuri de grupul independent de monitorizare OVD-Info, potrivit CNN.

Au fost arestări în Irkutsk și Krasnoyarsk, dar și în Moscova, Ekaterinburg, Chelyabinsk, Novosibirsk, Ulan-Ude, Tomsk, Ufa, Perm și Belgorod, potrivit aceleiași surse.

Aproape o sută de persoane au fost reținute miercuri la Sankt Petersburg, după anunțul președintelui Vladimir Putin privind mobilizarea parțială.

Imaginile surprinse pe străzile din Rusia, în timpul protestelor

Înregistrări video de la Moscova arată câțiva protestatari fiind duși de poliție – fiind vorba de o demonstrație în centrul orașului.

De altfel, imagini de la protestele de stradă din Rusia au apărut pe rețelele de socializare. Înregistrările video surprind momentele în care mai multe persoane – majoritatea tineri – sunt escortate de forțele de ordine.

Oamenii au ieșit în stradă la câteva ore după ce președintele Putin a anunțat, miercuri dimineață, o „mobilizare parțială” pentru a îndeplini obiectivele „operațiunii militare speciale” declanșate în Ucraina. Citiți mai multe aici: PUTIN ANUNȚĂ MOBILIZARE PARȚIALĂ ÎN RUSIA! Care sunt implicațiile și ultimele știri despre războiul din Ucraina!


author avatar
Andrei Coman