AcasăȘTIRI EXTERNEPerturbări majore în Marea Britanie, în prag de sărbători. O nouă grevă...

Perturbări majore în Marea Britanie, în prag de sărbători. O nouă grevă feroviară va paraliza țara

Perturbări majore în Marea Britanie, în prag de sărbători. O nouă grevă feroviară va paraliza țara / Foto: printscreen

O nouă grevă, marți, amenință cu perturbări majore în Marea Britanie, în timp ce țara se confruntă cu o acțiune sindicală istorică din cauza crizei legate de costul vieții în perioada premergătoare sărbătorilor.

Potrivit sindicatului RMT, 40.000 dintre membrii săi care lucrează în rețeaua Network Rail, în Marea Britanie , și în 14 companii feroviare se vor alătura grevei, care este programată pentru marți și miercuri, vineri și sâmbătă, precum și pentru patru zile în ianuarie.

Inflația și prețurile la energie

De la gărzile de securitate de pe trenurile Eurostar la polițiștii de frontieră care verifică pașapoartele în aeroporturi – ceea ce a obligat guvernul să planifice desfășurarea de personal militar pentru a efectua verificări – transportul este deosebit de afectat de acțiunile sindicale de la sfârșitul anului.

Sectorul sănătății, unde asistentele medicale vor fi în grevă pentru prima dată, joi și la 20 decembrie, la care se vor alătura șoferii de ambulanță, este de asemenea foarte afectat. Mai multe sectoare ale administrației sunt, de asemenea, afectate.

Nici sectorul privat nu a fost scutit, sindicatul Unite amenințând cu o grevă la producătorul de bere Greene King și cu o penurie pentru perioada sărbătorilor.

În centrul tuturor acestor solicitări se află inflația, care depășește 11%, alimentată de prețurile la energie, în special ca urmare a invaziei rusești în Ucraina.

În ajunul acțiunii feroviare din Marea Britanie, în condițiile în care zăpada a perturbat deja transportul duminică și luni, sindicatul RMT a respins ultimele propuneri ale conducerii Network Rail.

„Guvernul refuză să miște un deget pentru a împiedica aceste greve și este clar că vrea să scoată în afara legii acțiunile de grevă eficiente”, a declarat secretarul general al RMT, Mick Lynch, informează Le Point.

Premierul conservator Rishi Sunak a promis miercuri că va introduce „noi legi dure” pentru a aborda consecințele grevelor. În urma unei ședințe de criză a guvernului, luni, care s-a concentrat atât pe perturbările cauzate de vreme, cât și pe acțiunile sindicale, ministrul de stat Oliver Dowden a cerut sindicatelor să „anuleze” grevele și să negocieze cu angajatorii.

În timpul grevei, unele trenuri vor circula între orele 7.30 și 18.30, dar nu va exista trafic în unele părți ale țării, inclusiv în mare parte din Scoția și Țara Galilor.

Rail Delivery Group, care reunește companiile feroviare, a anunțat recent că doar aproximativ 20% din trenuri vor circula, îndemnând oamenii să își planifice din timp și să călătorească doar atunci când este absolut necesar.

Președintele său, Steve Montgomerry, a regretat refuzul conducerii RMT de a supune la vot propunerea sa de majorare salarială de 8% pentru membrii sindicatului, afirmând că este „deschis la discuții”.

 

author avatar
Tudor Borcea
134 afisari

1 COMENTARIU

  1. Adopta un britz! Noua campanie UE .
    Astept lorzii sa vina sa cerseasca un colt de paine!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger