AcasăȘTIRI EXTERNEPersoanele LGBTI își pun speranța în Joe Biden. Decizia istorică pe care...

Persoanele LGBTI își pun speranța în Joe Biden. Decizia istorică pe care a luat-o cu o zi înainte de învestitură

LGBTIPersoanele LGBTI își pun speranța în Joe Biden. Decizia istorică pe care a luat-o cu o zi înainte de învestitură

Joe Biden a promis că dacă va câștiga alegerile prezidențiale din SUA, în primele sale 100 de zile de mandat va promulga legea egalității privind drepturile comunității LGBTI.

„Voi face din adoptarea Legii Egalităţii o prioritate de vârf în primele mele 100 de zile, prioritate căreia Donald Trump i se opune”, a transmis Joe Biden în campania prezidențială.

Președintele ales a spus că „fiecare persoană transgender sau non-binară ar trebui să aibă opțiunea de a-și schimba genul în „ M”, „F” sau „X” privind identificările guvernamentale, pașapoartele și alte documente. Nouăsprezece state din SUA permit rezidenților care nu sunt binari să folosească o marcă „X” pentru sex pe cărțile de identitate sau chiar pe permisele de conducere, deși Texas nu este unul dintre ele.

Drept urmare, a promis să sprijine eforturile statale și federale care să permită persoanelor trans să aibă acte de identitate care să reflecte cu exactitate identitatea lor de gen.

Reprezentanții LGBTQ și avocații se pregătesc să-i reamintească lui Biden promisiunile sale în primele 100 de zile ale președinției sale. Protecțiile federale împotriva discriminării pentru persoanele LGBTQ sunt mai apropiate decât au fost vreodată acum cu venirea lui Joe Biden la putere, relatează NBCNews.com.

Newyorkezii sărbătoresc victoria lui Joe Biden pe 7 noiembrie 2020

Premieră în politica americană

Acesta nu a uitat se pare de promisiunea făcută în toamnă și a realizat ceva măreț pentru comunitatea LGBTI din SUA, cu o zi înainte de învestitură. Joe Biden a numit o expertă transgender ca ministru adjunct al Sănătăţii, fiind o premieră în politica americană.

„Ea (n.r. Rachel Levine) reprezintă o alegere istorică şi este extrem de calificată pentru a ajuta la gestionarea politicilor de sănătate ale administraţiei noastre”, a scris Joe Biden, care va deveni miercuri al 46-lea preşedinte al SUA.

În prezent, Levine, care e profesoară universitară de pediatrie şi psihiatrie și responsabilă a Sănătăţii în statul Pennsylvania. Activiștii LGBTQ aplaudă decizia lui Joe Biden de a o numi pe Dr. Rachel Levine în funcția de ministru adjunct al Sănătăţii.

Acesta a susţinut ferm drepturile persoanelor LGBTI şi ca vicepreşedinte în timpul lui Barack Obama, în perioada 2009-2017.

author avatar
Andreea Vlad
310 afisari

2 COMENTARII

  1. Sunt apetisanta , plina de verva si dulcegarii de ” nu ma uita ”, mi-am tras si un belciug in nari , clientul mostru este stapanul nostru ! In functie de urgentele si pandaliile musteriului aplic variantele M, F sau X si behai senzual in boschetii din spatele garii Tiraspol , navetistii de Rabnita arunca extaziati cu mitilic si copeicute pi mini ….fara numar ……

  2. Tatal micutului Hunter o sa le dea poponautilor toate drepturile universal posibile. Dreptu de a fi domnita cu barba lunga, dar sa stiti ca cromozonul nu se schimba la fel gena cat si sufletul dar nici constitutia scheletului osos. 90% din poponari se suicid iar 5% sufera traume de regret teribile pe restul vieti. Doar 5% se bucura patura tinara infantila care isi consuma extazul fantezist.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger