AcasăȘTIRI EXTERNEPersoane umilite public în China pentru nerespectarea regulilor sanitare. Forțați să defileze...

Persoane umilite public în China pentru nerespectarea regulilor sanitare. Forțați să defileze în combinezoane și cătușe (VIDEO)

Persoane umilite public în China pentru nerespectarea regulilor sanitare. Forțați să defileze în combinezoane și cătușe (VIDEO)

Patru persoane acuzate că pun în pericol regulile anti-Covid-19 au fost forțate să defileze cu cătușe, marți, 28 decembrie, într-un oraș din sudul Chinei.

Imagini care au provocat scandal. Marți, patru persoane au fost forțate să defileze pe străzile din orașul Jingxi, purtând combinezoane integrale și fiind încătușate.

„Revoluția culturală” a lui Mao se întoarce

Cei patru sunt acuzați că au pus în pericol regulile anti-Covid-19, relatează mai multe mass-media locale. Mai precis, persoanele în cauză ar fi „introdus migranți în China”, în ciuda închiderii frontierelor din cauza epidemiei.

Fiecare suspect a fost escortat de doi polițiști, tot în salopete albe, și purta o pancartă cu numele și fotografia lui, care amintește de umilințele publice ale „Revoluției Culturale” din vremea lui Mao Zedong.

Parada a servit drept „avertisment”, potrivit Guangxi News. Însă The Beijing News a denunțat, miercuri, un „atac grav la spiritul statului de drept”.

China a eradicat practic virusul pe teritoriul său încă de anul trecut, cu prețul unor restricții radicale: limitarea zborurilor internaționale, carantine obligatorii la sosire, screening-uri masive și urmărirea călătoriilor.

La cea mai mică apariție de cazuri, autoritățile impun, de exemplu, închideri stricte, ca în Xi’an (nord) unde 13 milioane de locuitori au fost plasați în carantină și nu au voie să-și părăsească locuințele timp de o săptămână.

Umilirea publică – interzisă în țară din 2010 – face parte din măsurile disciplinare anunțate în august de guvernul local pentru a-i pedepsi pe cei care încalcă regulile sanitare. În ultimele luni, această practică a avut tendința să reapară, scrie LCI.

În noiembrie, a fost organizată o defilare similară cu doi deținuți îmbrăcați în combinezoane, supravegheați de poliție. Un oficial a citit apoi în public infracțiunile de care au fost acuzați. Suspecți acuzați de contrabandă și trafic de persoane au fost expuși și în Jingxi în ultimele luni, arată documentele autorităților locale din Guangxi.

author avatar
Tudor Borcea
766 afisari

2 COMENTARII

  1. Ba nene, nebunie dezlantuita dar sa vezi cati or sa vrea si in batrana europa la fel ca si aici bantuie virusul l dictaturii.Le place mult si astora de la ue ce face china !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger