AcasăȘTIRI EXTERNEPericol la granița României. Decizia premierului unei țări vecine îngrozește Europa

Pericol la granița României. Decizia premierului unei țări vecine îngrozește Europa

După ce Boiko Borisov, premierul Bulgariei a fost de trei ori testat pozitiv cu noul coronavirus acesta a intrat în carantină conform deciziei autorităților din această țară.

La scurt timp, însă, oficialul bulgar a fost lăsat să plece de către Dancio Pencev, directorul Inspectoratului sanitar regional din Sofia, capitala Bulgariei.

Restricții numai pentru oamenii de rând

Nu este prima oară când acesta face o excepţie de la regulile standard impuse de autorităţi, deoarece, l-a lăsat să plece din spital, săptămâna trecută, şi pe preşedintele Rumen Radev.

După asemenea gafe incredibile, Pencev a demisionat din funcție, ajungând să dea explicații și în fața judecătorilor.

Pencev a spus în apărarea sa că, legea permite ridicarea mai devreme a carantinei în cazul persoanelor cu îndatoriri publice de mare importanţă, cum sunt preşedintele, premierul, dar şi medicii din „prima linie” sau profesorii.

Bineînțeles, magistrații au respins un asemenea argument, ca fiind total fals.

Premierul Bulgariei se infectase cu noul coronavirus, după ce luase contact cu Nikolay Nankov (ministrul adjunct al dezvoltării regionale). Acesta fusese testat pozitiv pentru coronavirus.

„După două teste PCR negative, astăzi am fost testat pozitiv. Simt un disconfort general. Doctorii mi-au recomandat să stau acasă. Sunt în momentul de față în grijă medicilor și stau acasă și primesc tratament. Am notificat autoritățile sanitare asupra tuturor contacților mei. Sunt sigur că vom trece peste această situație împreună””, a scris Borisov pe Facebook.

În vârstă de 61 de ani, Boiko Metodiev Borisov este pentru a doua oară premier al ţării vecine. Înainte de a fi premier, oficialul bulgat a ocupat funcția de primar al Capitalei bulgare, în perioada 2005-2009.

Numărul persoanelor bolnave de COVID este în creștere

Cazurile de COVID-19 în Bulgaria au înregistrat o creștere incredibilă la început de luna octombrie. În total, 37.889 de persoane au fost afectate, în timp ce 1.094 au murit din cauza infecţiei cu temutul virus.

Din acest motiv, autorităţile bulgare au început să ia măsuri pentru oprirea răspândirii coronavirusului.

„Situația la Sofia devine alarmantă. Avem o nouă creștere a infecțiilor și a persoanelor care au nevoie de tratament în spital. Acest lucru afectează spitalele”, a spus primarul Sofiei, Yordanka Fakakova.

În Sofia, autoritățile au impus stare de alertă, fiind închise cluburile de noapte ,discotecile, iar universităţile au adoptat cursurile online.

author avatar
Eli Dan Davidescu