AcasăȘTIRI EXTERNEPericol: jurnalist BBC, răpit la Kabul!

Pericol: jurnalist BBC, răpit la Kabul!

talibaniPericol: jurnalist BBC, răpit la Kabul!

Andre North, un fost jurnalist BBC, a fost răpit la Kabul de către talibani, alături de alte opt persoane. Ziaristul este corespondent de război și a lucrat ca jurnalist independent sau alături de Națiunile Unite. Dispariția sa a fost anunțată de fostuș vicepreședinte afgan Amrullah Saleh.

Surse din cadrul BBC World Service au confirmat pentru Afghanistan International că North a fost răpit.

Jurnalistul se întâlnise cu talibanii

North a scris recent pe site-ul său personal că s-a întâlnit cu lideri talibani.

Nu au fost chiar atât de nemiloși pe cât se temeau mulți – până acum. Asta a devenit evident în cele câteva săptămâni din toamnă pe care le-am petrecut călătorind prin Afganistan, întâlnind diverse membri talibani și văzând rezultatele în viața de zi cu zi.

Totul se adaugă la un sentiment de indispoziție, cu o senzație că lucruri mai rele vor urma”, a scris el.

Doi jurnalişti aflaţi în misiune pentru UNHCR şi cetăţeni afgani care lucrează alături de ei au fost reţinuţi la Kabul. Facem tot posibilul pentru a rezolva situația. Nu vom mai face niciun comentariu, având în vedere natura situației”, a transmis un oficial de la Naţiunile Unite.

Biden, atacat pentru retragerea din Afganistan

Preşedintele american Joe Biden a respins ferm concluziile unui raport declasificat despre care a scris publicaţia Washington Post şi în care militari criticau modul în care Casa Albă a gestionat retragerea din Afganistan.

Nu, nu, nu aceasta este ceea ce mi s-a spus”, a răspuns Biden la întrebarea unui jurnalist de la NBC despre acest document, care se bazează pe interviuri cu mai mulţi militari.

Aceştia reproşează Casei Albe că se aflase „în stare de negare” faţă de ceea ce petrecea în Afganistan, înaintea retragerii haotice din august 2021.

author avatar
Andrei Ștefan
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger