AcasăȘTIRI EXTERNEPERICOL în aer din cauza războiului din Ucraina! Avioanele civile, luate la...

PERICOL în aer din cauza războiului din Ucraina! Avioanele civile, luate la ţintă?!

avionAmeninţare cu bombă la bord: avionul a aterizat de urgenţă!

Avioanele civile ar putea fi doborâte la sol, în contextul războiului din Ucraina.

Agenția Europeană pentru Siguranța Aviatică a avertizat că un astfel de lucru s-ar putea întâmpla accidental, dar fără a preciza dacă numai în spaţiul aerian ucrainean sau şi în altă parte.

Atac terorist al Rusiei?

Așa cum ne-a demonstrat experiența unor războaie din trecut, identificarea eronată se poate produce foarte ușor în zonele confuze unde se duc lupte. Astfel de riscuri sunt valabile pentru toate părțile combatante.

Dacă adăugăm la asta perturbarea echipamentelor electronice de navigație sau a instrumentelor de identificare, atunci e simplu să vedem riscul ca avioane să fie supuse unor atacuri cu rachete sau arme radar”, se arată într-un document publicat joi.

Aceste avertismente au venit după ce s-a auzit că rușii ar fi intenționat să doboare un avion de pasageri pe teritoriul Rusiei sau Belarus, utilizând un sistem defensiv aerian Stinger fabricat de americani.

Serviciul secret preciza că a reușit să neutralizeze acțiunea de sabotaj.

Autoritatea de reglementare a adăugat că există și riscuri legate de creșterea numărului de operațiuni militare care utilizează aeroporturi civile și de faptul că ”dronele și aeronavele militare care operează în zona de conflict pot încălca din neatenție spațiul aerian civil adiacent”.

author avatar
Andrei Ștefan