AcasăȘTIRI EXTERNEPenurie în benzinării, după plafonarea prețurilor la carburanți. Motorina și benzina, raționalizate!

Penurie în benzinării, după plafonarea prețurilor la carburanți. Motorina și benzina, raționalizate!

benzinaPenurie în benzinării, după plafonarea prețurilor la carburanți. Motorina și benzina, raționalizate!

Este penurie de carburanți în Ungaria, după ce autoritățile maghiare au decis plafonarea prețurilor. Unele companii au raționalizat benzina și motorina pentru a evita perturbările provocate de măsurile guvernamentale.

Grupul energetic ungar MOL a anunţat că va limita de vineri la 50 de litri de combustibil pe zi cantitatea pe care o pot achiziţiona şoferii maşinilor de pasageri la benzinăriile sale din Ungaria, înjumătăţind precedenta limită.

 MOL scade limita la 50 de litri pe zi

„Am introdus această limită (la realimentare) pentru a putea garanta securitatea aprovizionării”, iar cei care vin să cumpere cu canistre combustibil nu vor mai beneficia de plafonarea preţurilor, a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al grupului energetic ungar, Piroska Bakos.

Cererea pentru combustibil creşte în mod normal cu aproximativ 30-40% în perioada verii, datorită turismului şi a sezonului agricol, care majorează cererea de motorină. Dar plafonarea preţurilor a dus la scăderea importurilor de combustibil, pe care MOL încearcă să o compenseze acum a explicat Bakos.

Ungaria a extins plafonarea prețurilor la carburanți

În 16 iunie, Guvernul de la Budapesta anunţa că a extins până la 1 octombrie plafonarea preţurilor la combustibili în Ungaria. În noiembrie, Executivul stabilea că preţurile la benzină şi motorină nu pot depăşi 480 forinţi (1,27 dolari) pe litru la benzinării, sub preţurile actuale, de peste 500 de forinţi.

author avatar
Andreea Vlad
30.617 afisari

10 COMENTARII

  1. Vă doare daca sunteți obiectivi??? Cine consuma in Ungaria mai mult de 50 l pe zi??? Și asta de la o companie?În afară de speculă bineînțeles!?E mai bine la noi cu preturi și taxe aberante???

  2. Din cauza unei știri de cacao puteți pune lumea la cozi la benzinării!Nu înțeleg de ce autoritățile nuiau măsuri.

  3. Indiferent cat va fi benzina..motorina…să ajungă și la 15 lei litrul as vrea..tot bara la bara va fi..oriunde in tara.Asa că eu sper la o mărire.panq la 15/ litru .poate așa se va mai schimba mentalitatea romanului

  4. De unde bani la buget și pensi speciale de la fraieri vindem motorina la ucraineni cu 5 lei avem conducători de rahat care ne fura zilnic la pompa cu 20 cu30 bani zilnic creste prețul Ungaria poate plafona petunii noi nu ? DECE ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger