AcasăȘTIRI EXTERNEPenurie de carburanți în Franța. Cozi uriașe la pompă / Soluția de...

Penurie de carburanți în Franța. Cozi uriașe la pompă / Soluția de urgență aleasă de autoritățile franceze – VIDEO

Franţa se confruntă cu o penurie de carburanţi la staţiile de benzină, din cauza unei greve a lucrătorilor de la mai multe rafinării.

Guvernul a fost nevoit să aleagă soluţii de urgenţă, și anume să pompeze carburant în piață din stocul de rezervă al țării.

Benzinăriile din Franța au rămas fără carburanți

Mai mult de o benzinărie din zece a rămas joi fără combustibil, total sau parțial, în Franța, în timp ce muncitorii de la TotalEnergies au continuat greva la rafinăriile gigantului petrolier.

Greva a început să se facă simţită la benzinăriile din unele regiuni încă de miercuri, care au trebuit să închidă din lipsă de carburanţi, în timp ce în altele cozile făcute de şoferi s-au înmulţit

Multe stații de carburanți de diferite mărci erau goale miercuri în nordul Franței, iar alte câteva erau inundate de șoferii care își făceau provizii.

Angajații rafinăriilor, în grevă

De mai bine de 10 zile, salariații gigantului petrolier Total sunt în grevă. Ei cer salarii mai mari pentru a face față inflației. Negocieri între sindicat și administrație sunt prevăzute să aibă loc luni, 10 octombrie.

Practic, salariații au blocat mai multe rafinării Total dar și două rafinării ale filialei franceze Esso-Exxon Mobil.

Cea mai mare rafinărie Total se află în Normandie și reprezintă mai bine de 20% din capacitatea de rafinare de petrol în Franța. Aici lucrează 1.500 de salariați iar 95% dintre ei sunt în grevă.

Greviștii cer creșteri salariale de 10%, din care 7% reprezintă inflația iar 3% sunt bani ceruți în numele profitului înregistrat în ultimul an de gigantul petrolier.

author avatar
Andreea Vlad
417 afisari

4 COMENTARII

 1. Altă „slava hucraina” își face simțită prezența?

  SĂ VEDEȚI CE DE „SLAVE” VOR AVEA LOC ÎN IOROPA CEA „PROGRESISTĂ”…

 2. „iar 3% sunt bani ceruți în numele profitului înregistrat în ultimul an de gigantul ”
  -nu stim ce proffit a facut national dupa urma lu maxtor,
  se pare ca-i convine,
  da’ in orice caz nu e meritu sclavei „Andreea Vlad”;
  la redistribuire Kostyia trebuie trecut pe primul loc!

 3. Isi merita soarta acesti sclavi occidentali hraniti cu chimicale ,intoxicati cu droguri ,spalati pe creier de propaganda poponarilor si plin i de datorii nu au bani nici pentru o cafea cash numai credit carduri acesti ne ori cit si blestemati de francezi

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri