AcasăȘTIRI EXTERNE„Pentru sistemele de armament ale viitorului”. Joe Biden anunță noua prioritate de...

„Pentru sistemele de armament ale viitorului”. Joe Biden anunță noua prioritate de „securitate națională” a SUA / „Din nefericire…” – VIDEO

„Pentru sistemele de armament ale viitorului”. Joe Biden anunță noua prioritate de „securitate națională” a SUA / „Din nefericire...” / Foto: The White House

Inaugurând construcția unei fabrici de semiconductori în Ohio (SUA, est), președintele Joe Biden a declarat că fabricarea acestor componente electronice din ce în ce mai sofisticate este o chestiune de „securitate națională”, în special în fața ambițiilor Chinei.

„Toate acestea sunt în interesul economiei noastre, sunt și în interesul securității noastre naționale”, a declarat președintele american, pe un sit unde compania Intel intenționează să investească uriașa sumă de 20 de miliarde de dolari.

„Pentru sistemele de armament ale viitorului”

În discursul său, Joe Biden a lăudat recenta legislație adoptată la inițiativa sa, care deblochează subvenții în valoare de 52 de miliarde de dolari pentru stimularea producției de semiconductori, și a subliniat că această măsură se înscrie în marea rivalitate dintre China și Statele Unite. „Nu este surprinzător că Partidul Comunist Chinez a încercat în mod agresiv să mobilizeze comunitatea de afaceri americană împotriva acestei legislații”, a spus el.

Democratul în vârstă de 79 de ani a declarat că SUA vor avea nevoie de componente electronice avansate „pentru sistemele de armament ale viitorului, care vor fi din ce în ce mai dependente de microcipuri”. „Din nefericire, în prezent nu producem niciunul dintre acești semiconductori avansați în America”, a deplâns el, notează Le Figaro.

Vizita președintelui american a avut, de asemenea, un fundal electoral evident, în contextul în care în noiembrie se apropie alegerile legislative de la jumătatea mandatului. Ohio, un stat din „Rust Belt”, este unul dintre acele ținuturi industriale ale „gulerelor albastre”, muncitorii, care au aparținut istoric democraților, dar care au căzut în mâinile republicanilor și ale fostului președinte Donald Trump pe fondul dezindustrializării.

author avatar
Tudor Borcea
268 afisari

2 COMENTARII

  1. Iata ca presedintele american nu este luat in bascalie,precum Ceausescu,ca inaugureaza constructia unui obiectiv economic.Sau ca Daea. Ei,americanosi”are” voie.Cu aceasta ocazie,J.Biden a vorbit despre „interesul economiei si al securitatii nationale”.Si ma gandeam la om-ologul lui de la Potroceni,cum sta el pitit prin cotloanele palatului-asta daca nu e plecat in vreun concediu-care or fi,in conceptia lui, interesele si securitatea Romaniei??

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger